ODVAŽAN KROJ

Foto: U trećoj generaciji Citroen C5 postao nesvakidašnja limuzina, karavan i crossover u jednom

Nakon današnjeg otkrivanja izgleda nove francuske krstarice uskoro možemo očekivati više detalja
Citroen C5 X
 Citroen

Ako netko u auto svijetu zna dobro iznenaditi tada je to Citroen. Odvažnost, vizija i autentične karoserijske forme desetljećima oduševljavaju auto entuzijaste.

Danas je predstavljen novi C5, model koji je dosad kroz dvije generacije bio limuzina, no X u nazivu otkriva da Francuzi sada idu i korak dalje. Citroen C5 X automobil je koji proizlazi iz spoja elegancije limuzine, dinamičnosti karavana i povišenog položaja crossovera.

image
Citroen C5 X
Citroen

Francuzi u press materijalu navode kako "novi C5 X pruža istinsku bezbrižnost tijekom boravka u vozilu zahvaljujući vrhunskoj udobnosti koju pruža program Citroën Advanced Comfort zbog kojeg unutrašnjost vozila podsjeća na dnevni boravak, a tu su i aktivni ovjes Citroën Advanced Comfort te sjedala Advanced Comfort". Zašto im ne povjerovati, udobnost je odavno njihov "trade mark".

image
Citroen C5 X
Citroen

Nadalje, C5 X opremljen je modernim tehnologijama koje omogućuju jednostavniju vožnju, a među njima su prošireni head-up zaslon, sustavi za pomoć u vožnji koji uvode polu-autonomnu vožnju te potpuno novo komunikacijsko sučelje s dodirnim zaslonom visoke razlučivosti od 12 inča s funkcijom prepoznavanja prirodnog govora.

image
Citroen C5 X
Citroen

Nova krstarica autentičnog izgleda predstavlja spoj limuzine i karavana, odnosno inovativno rješenje u skladu s tradicijom marke. Ova potpuno nova vrsta izvedbe dostupna je s benzinskim ili plug-in motorom te naglašava modernost, stav i inovativnost, a to su vrlo bitne odlike koje očekuju kupci u ovom segmentu, ali i kupci u segmentu SUV-ova.

image
Citroen C5 X
Citroen

Novi Citroen C5 X dugačak je 4805 mm, širok 1865 mm i visok 1485 mm, a međuosovinski razmak je prilično dugačak, ima 2785 mm, što osigurava izvanredan prostor za noge stražnjih putnika prema Citroenu.

image
Citroen C5 X
Citroen

Citroenov novi vodeći model postat će dostupan s plug in hibridnim i benzinskim pogonima; vrhunski model ponudit će 225 KS iz kombiniranja 1,6-litrenog četverocilindraša s turbopunjačem i elektromotora, koji će moći voziti do 135 km/h u EV načinu rada i nuditi čisto električnu vožnju do 50 km.

Usto, prvi je to model kod kojeg je uveden aktivni ovjes Citroën Advanced Comfort, koji dodatno pojačava dojam vožnje kao na letećem tepihu, što je iskustvo koje je usko povezano s tradicijom.

image
Citroen C5 X
Citroen

Zahvaljujući prostranoj unutrašnjosti opremljenoj prepoznatljivim udobnim sjedalima Advanced Comfort i neusporedivoj prostranosti, posebno u drugom redu sjedala, a C5 X kao da zove da u njega sjednete i odete na putovanje.

Prtljažnik raspolaže s 545 litara obujma i u potpunosti ispunjava očekivanja kupaca koji vole karavane. Izvedba s plug-in motorom uz način rada ë-Confort za svakodnevnu električnu vožnju također je jedan od prednosti.

image
Citroen C5 X
Citroen

Kako tvrde u Citroenu, osjećaj udobnosti u C5 X modelu se udeseterostručio zahvaljujući naprednim tehnologijama koje pojednostavljuju vožnju između ostalog i zahvaljujući sustava Highway Driver Assist. To su zasad svi poznati detalji, a nakon današnjeg otkrivanja izglade nove francuske krstarice sasvim neuobičajene forme, uskoro možemo očekivati više detalja...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:55