PREMIJERA

FOTO, VIDEO: ALFA ROMEO GIULIA I STELVIO QUADRIFOGLIO Blagi redizajn, ali i puno nove tehnologije ispod lima i još bolja posvećenost detaljima

 
 Alfa Romeo

Nakon što su nedavno Alfa Romeo Giulia i Stelvio doživjeli osvježavanje, ipak više po pitanju tehnologije i opreme za sigurnost nego optički, sada je red došao i na predstavljanje redizajniranih "top-gun" Giulije i Stelvija u Quadrifoglio izdanju.

Od ljeta tako u salone stižu s minimalno zategnutim borama, ali dorađeni u brojnim detaljima kao i cijela gama. Po pitanju motorizacije sve ostaje isto.

Moćni 2,9-litreni twin-turbo V6 motor ostaje netaknut, i dalje isporučujući 510 KS i 600 Nm okretnog momenta na zadnje kotače kod Giulije Quadrifoglio i na sva četiri kotača kod Stelvija Quadrifoglio.

Foto: Alfa Romeo

Oba modela i dalje imaju standardni Alfa Active Torque Vectoring sustav i 8-stupanjski ZF automatik, a kao i prije, vozačko iskustvo poboljšava se značajkama poput Alfa aktivnog ovjesa, Alfa DNA Pro selektora s Race modom i Alfa Active Aero opcijom(Giulia).

Sve ove sustave u stvarnom vremenu koordinira elektronski mozak Alfa Chassis Control (CDC).

Novost je Akrapović ispuh od titana po želji sa završecima od karbona, dok od vanjskog izgleda tek detalji poput LED svjetala s tamnom grafikom upadaju u oči, a dvije nove boje Trofeo bijelu i Montreal zelenu, Quadrifoglio modeli preuzimaju od Giulije GTA.

Značajnije promjene je zato doživjela unutrašnjost gdje Giulia Quadrifoglio i Stelvio Quadrifoglio dobivaju novi kožni upravljač i ručicu mjenjača, dorađenu središnju konzolu s više prostora za pohranu sitnica kao i više brige za detalje izrade, te opcionalne crvene ili zelene sigurnosne pojaseve.

Uz to, kupci će se moći odlučiti za nove presvlake sjedala u kombinaciji koža/alkantara.

Unaprijeđena je i tehnologija, pri čemu su oba modela dobila potpuno novi infotainment sustav s 8,8-inčnim središnjim zaslonom osjetljivim na dodir, povezanim online uslugama i novim dizajnom sučelja.

Novost je i ekskluzivni izbornik sa stranicama performansi u meniju koji prikazuje temperaturu glavnih mehaničkih komponenti, okretnog momenta, tlaka turbina i snagu koja se koristi...

Napredni sustavi za pomoć u vožnji također su novost, a Giulia Quadrifoglio i Stelvio Quadrifoglio sada nude autonomnu vožnju razine 2.

Dostupna tehnologija uključuje pomoć pri održavanju u traci, upozorenje na vozilo u "mrtvom kutu", aktivni tempomat, prepoznavanje prometnih znakova ii još mnogo toga...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:00