BOLJE NE MOŽE

FOTO, VIDEO: BENTLEY BENTAYGA najbrži i najsnažniji SUV vozi do 301 km/h!

Na kućnoj platformi VW Grupe koju već koristi Audi Q7, nastao je najbolji SUV na svijetu
 FOTO: Bentley

Dubinsko istraživanje tržišta, o navikama i potrebama dosadašnjih, ali i potencijalnih kupaca vozila britanske luksuzne marke pod kapom VW-a, pokazalo je da bi super luksuzni SUV sa značkom Bentleya bio pun pogodak. I evo ga: prve fotografije prije službene premijere 15. rujna na salonu automobila u Frankfurtu, pokazuju vozilo bitno privlačnijeg izgleda od glomaznog i grotesknog ranije pokazanog koncepta EXP 9 F.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Ispod poklopca je smješten novi 6,0-litreni W12 koji isporučuje čak 608 KS i 900 Nm koji je uparen sa 8-stupanjskom automatikom. Ubrzanje do stotke traje tek 4,1 sekundu, a konačna brzina iznosi 301 km/h. Impresivno! U unutrašnjosti caruje, za ovu marku tipičan ultra luksuzan ambijent s najboljom izradom i najboljim materijalima,. Dakle pronalazimo ručno izrađene drvene i aluminijske umetke i najbolju kožu.

Bentayga može biti klasičan peterosjed ili četverosjed s dva odvojena mjesta za sjedenje straga koja se mogu namještati u 22 položaja, a tu su i šest programa masaže s mogućnošću grijanja ili ventiliranja. Krov je panoramski, u sredini kokpita dominira 8-inčni zaslon osjetljiv na dodir s infotainment sustavom koji raspolaže memorijom od 60 GB, a tu su i za putnike straga dva 10.2 inčna prenosiva tableta sa 4G, wi-Fijem i Bluetoothom.

Ozvučenje i audio sustav pritom su najbolje vrste, s Naim potpisom. Izbor personalizacije i dodataka sadrži 90 nijansa različitih boja karoserije, 15 vrsta tepiha, sedam izbora umetaka od drveta te 15 nijansi unutrašnjosti. Široka je i paletu alu naplataka od 20 do 22 cola... Premijera petmetarske i 2,5 tona teške SUV krstarice je zakazana za Frankfurt, prvi će se primjerci isporučivati kupcima od proljeća 2016. godine, a cijena je zasad još nepoznata i ne sumnjamo da će biti paprena...

POGLEDAJTE VIDEO:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:12