PREMIJERA

Foto, video: BMW M4 Competition Cabrio pruža beskompromisni luksuz i performanse superauta

Danas je predstavljen novi pakleni M model u novoj otvorenoj verziji za uživanje u 510 KS s vjetrom u kosi
BMW M4 COmpetition Cabriolet
 BMW

Već od ovog ljeta zainteresirani će moći uživati u modelu M4 Competition sa spuštenim platnenim krovom i vjetrom u kosi, pa sada još samo čekamo predstavljanje karavanskog M3 Touring modela kako bi ponuda karoserijskih varijanti za M3/M4 bila zaokružena.

Izgledom je M4 Competition Cabriolet identičan verziji s krovom s dinamičnom karoserijom i velikom rešetkom i izduženim svjetlima (dostupna i Laser light tehnologija) te velikim difuzorom i četiri završetka ispuha straga, svaki promjera 100 mm.

U usporedbi s ostalim inačicama kabrioleta Serije 4 trag kotača je kod M verzije širi za 40 mm, dok su duljina i visina nepromijenjeni. Sprijeda su postavljeni novi aluminijski naplaci od 19 cola, a straga od 20 cola iznimno atraktivnog dizajna.

Krov je platneni, a konstrukcija na vagu donosi 40 kg manje nego kod prethodne generacije Serije 4 Cabriolet, dok je iza stražnjih sjedala ada ostaje od 300 do 385 litara volumena prtljažnika ovisno o tome je li krov otvoren ili zatvoren.

image
BMW M4 COmpetition Cabriolet
BMW

Nadalje, stil M4 Competition Cabrio možete prilagoditi odabirom paketa M Carbon koji uključuje ekskluzivne umetke za usisnike zraka, poklopce ogledala i stražnji difuzor, a uz to, kompatibilna je sva dodatna oprema M Performance Parts.

Paleta boja uključuje Sao Paolo žutu, Toronto crvenu i Isle of Man zelenu, a usto, mogu se naručiti i mat boje te niz posebnih boja iz programa BMW Individual.

image
BMW M4 COmpetition Cabriolet
BMW

U putničkom prostoru nalazimo električno grijana i električno podesiva M sportska sjedala presvučena Merino kožom. Četiri različite boje dezena i završni slojevi također su dostupni za interijere.

Na popisu opcija nalaze se i sjedala M Carbon s pojasevima s više točaka, još više orijentirana na sportsku vožnju

Ugrađena tehnologija preuzeta je iz svijeta utrka, a primjerice paket M Drive Professional dodaje niz "trkaćih" značajki u infotainment sustav, poput M Drift Analyzera koji bilježi trajanje, udaljenost i kut zanošenja, dok aplikacija M Laptimer djeluje kao prava telemetrija za upotrebu na stazi.

image
BMW M4 COmpetition Cabriolet
BMW

Osim gromkog zvuka ispuha koji se može mijenjati u modovima Sport i Sport +, sa zatvorenim krovom zvučno iskustvo još je privlačnije zahvaljujući "Active Sound Design paketu" koji pojačava zvuk motora.

BMW M4 Competition Cabrio je dobio i pogon na sve kotače M xDrive koji vam omogućuje da oslobodite svih 510 KS od 3,0-litrenog rednog šestaka s dvostrukim Mono Scroll turbopunjačima, na sva četiri kotača.

image
BMW M4 COmpetition Cabriolet
BMW

Sustav M xDrive integriran je s aktivnim M diferencijalom, a oba su povezana s DSC-om, dinamičkom kontrolom stabilnosti. Potonji se mogu konfigurirati na razne načine: tako s postavki 4WD (najuravnoteženije i najsposobnije upravljanje snagom na dvije osovine) moguće je prijeći na 4WD Sport, u kojem se više okretnog momenta šalje na stražnje kotače. Međutim, ako isključite sve, M4 se pretvara u čistog stražnje-pogonaša.

image
BMW M4 COmpetition Cabriolet
BMW

Okretni moment iznosi 650 Nm, dok je mjenjač automatski s 8 stupnjeva prijenosa, a performanse su na razini super automobila: BMW M4 Competition Cabrio iz mjesta do stotke stiže za samo 3,7 sekundi i za 13,1 sekunde od 0 do 200 km/h, odnosno 2 desetinke više od kupe varijante.

Najveća brzina elektronički je ograničena na 250 km/h, ali s paketom M Driver M4 Cabrio ne staje do 280 km/h. Cijene još nisu poznate, no ovo će ljeto s ovakvim novitetom na cesti sigurno biti "vjetrovito" i vruće...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:13