AKTUALNO

FOTO, VIDEO: BMW Serije 2 Gran Coupe trendovska je coupe limuzina koja se s početnom cijenom od 32.000 eura namjerila na Mercedes CLA!

 

Dugo su u BMW-u čekali, ali eto, napokon smo dočekali i njihov kompaktni „Gran Coupe” model, odnosno trendovsku limuzinu s coupeovskom linijom krova.

Službenog naziva Serija 2 Gran Coupe, ovaj bavarski model namjerio se na Mercedes CLA kojem predstavlja direktnog konkurenta.

Postavljen je na istu platformu kao i novi BMW Serije 1, što znači da će imati prednji pogon (xDrive za snažnije verzije).

Foto: BMW

No vratimo se mi na Seriju 2 Gran Coupe – prednji dio s LED svjetlima i masivnim bubrezima podsjeća na Seriju 1, dok se velike razlike odmah naziru pogledom na bočnu stranu automobila s padajućom linijom krova.

Dug 4,56 m, širok 1,8 m i visok 1,42 m, ovaj model mnogi već sada nazivaju „baby” BMW 8 Gran Coupe.

Stražnjim dijelom dominiraju široka LED svjetla povezana kromiranom lajsnom, a u današnjem svijetu lažnih nastavaka ispušnog sustava uvijek je lijepo vidjeti prave nastavke!

Da nije sve u dizajnu potvrđuje obujam prtljažnika od pristojnih 430 litara.

U unutrašnjost dobro poznata priča – sve je preuzeto sa Serije 1, pa se tako ispred vozača nalazi 10,25-inčni digitalni zaslon kao i središnji 10,25-inčni zaslon iDrive infotainment sustava. „BMW Intelligent Personal Assist” sustav glasovnih naredbi koji koristi umjetnu inteligenciju dodatno olakšava stvari vozaču.

Upravo je zbog prostranosti ovaj model postavljen na istu platformu kao i Serija 1, što znači da se na stražnjem klupi udobno mogu smjestiti odrasle osobe.

Što se tiče motorizacije, na početku prodaje bit će dostupni najsnažniji M235i s četverocilindrašem od 306 KS, osnovni benzinac 218i sa 1,5-litrenim trocilindrašem snage 140 KS te dizelski 220d sa 190 KS.

Cijene kreću od 31-950 eura za osnovni 218i, dok papreni M235i kreće od 51-900 eura.

Premijera za javnost zakazana je za salon automobila u Los Angelesu, a proizvodnja započinje u siječnju 2020. godine, pa se prvi primjerci očekuju oko ožujka 2020. godine...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:01