RIVA NA KOTAČIMA

FOTO, VIDEO: Budućnost luksuza za Mercedes - Maybach od 6 metara na struju

Ispod iznimno dugačkog poklopca motora nalaze se čak četiri elektromotora koja razvijaju 750 KS. Uz pogon na sva četiri kotača, ovaj koncept do stotke ubrzava za manje od 4 sekunde
 Mercedes-Maybach

Ultraluksuzni Maybachov konceptni kabriolet službenog naziva "6 Cabriolet" predstavljen je ovaj vikend u Kaliforniji u sklopu izložbe automobila Pebble beach. Dizajnerima je kao inspiracija prilikom dizajniranja poslužio izgled luksuznih jahti. Na prednjem dijelu ističe se masivna maska, dok stražnji dio krase spojena svjetla koja naglašavaju širinu automobila. Za potpuni dojam brinu 24-inčni naplatci.

Foto: Mercedes-Maybach

Unutrašnjost je, za razliku od retro izgleda vanjštine, prilično futuristična, ističu se zlatni elementi i ambijentalno osvjetljenje duž cijele kabine. Iako izgledom podsjeća na retro jahtu, ovaj Maybach pun je tehnologije budućnosti. Tako su na raspolaganju dva head-up zaslona i zaslon osjetljiv na dodir koji se proteže preko cijelog kokpita. Tu su i biometrijski senzori koji u svakom trenutku prate stanje vozača i putnika. Vozaču i putnicima na raspolaganju stoji i funkcija concierge koja reagira na glasovne naredbe.

Ispod iznimno dugačkog poklopca motora nalaze se čak četiri elektromotora koja razvijaju 750 KS. Uz pogon na sva četiri kotača, ovaj koncept do stotke ubrzava za manje od 4 sekunde, a maksimalna brzina je ograničena na 250 km/h. Prema navodima proizvođača, ukupni domet s jednim punjenjem navodno iznosi 500 kilometara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. veljača 2023 02:52