TUNING

FOTO, VIDEO: HIBRIDNI ABT AUDI RS6-E je balistički projektil na cesti od 1018 KS!

 

Nakon nekoliko teasera ABT je predstavio hibridnog monstruma Audi RS6-E. Dorađeni 4,0-litreni V8 stoj postiže 730 KS dok elektromotor smješten u tunelu transmisije postiže dodatnih 288 KS što u konačnici osigurava čak 1018 KS! Sklop funkcionira tako da do 100 km/h RS6-E koristi samo benzinski motor dok se iznad 100 km/h pritiskom na zelenu okruglu tipku na upravljaču pod nazivom „Magic Button“ aktivira i elektromotor kad započinje istinsko ludilo za upravljačem kad RS6-E postaje pravi balistički projektil na asfaltu!

Puna snaga elektromotora može se, doduše, aktivirati tek kratkoročno na 10 sekundi no i to je dovoljno za snažan pritisak kralježnice u sjedalo. S obzirom na to kako je riječ o hibridu, malena baterija regeneracijom u vožnji ponovo dolazi do punog potencijala.

Foto: ABT

Bez obzira, i samo s benzincem Audi RS6-E ABT do 100 km/h iz stajanja sprinta za 3,3 sekunde, a maksimalna brzina iznosi 320 km/h. Ovo, dakle, nije sasvim običan karavan… A ne može se ni kupiti jer je riječ o prototipu s kojim ABT istražuje budućnost tuninga i mogućnosti hibridnog pogona za svoje buduće prijekte...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:09