BRZO, ALI I SIGURNO

FOTO, VIDEO: KARAVANA STAR EXPERIENCE ove je godine osim jurnjave s AMG modelim ponudila i pogled u svijet inteligentne vožnje u novoj S-klasi

Budući da je tema ovogodišnjeg Star Experiencea inteligentna vožnja, osim juranjave sa AMG modelima u drugom dijelu prezentacije njemački instruktori demonstrirali su nam sve intelignentne sustave sigurnosti na novoj S-klasi
 Mercedes

Prošli tjedan smo na Oryxovom centru u Mičevcu prisustvovali Mercedesovom Star Experienceu. Riječ je o tradicionalnom događanju koje Mercedes svake godine organizira u različitim gradovima, a prilikom kojeg veliki i potencijalni kupci te predstavnici medija mogu isprobati i uvjeriti se u sposobnosti Mercedesovih modela. Tako smo po stazi na Mičevcu imali prilike isprobati AMG modele od kojih je svakako najupečatljivijim pokazao novi E63 AMG koji iz 4,0-litrenog bi-turbo motora izvlači 571 KS uz 750 Nm okretnog momenta. Snagu prenosi preko 4Matic pogona na sve kotače, što je bilo posebno korisno zbog skliskog terena na kojem smo isprobali ovu jurilicu.

Foto: Mercedes

Osim limuzinske E-klase, našli smo se i za upravljačem karavanske izvedbe u varijanti E43 AMG, kao i modela GLA 45 AMG i GLC Coupe 43 AMG. Pogledajte kako je to izgledalo:

Star Experience je poslužio i kao koreografija za domaće predstavljanje najnovije perjanice, osvježenog modela S-klase, čija prodaja je počela 1. listopada. Budući da je tema ovogodišnjeg Star Experiencea inteligentna vožnja, u drugom dijelu prezentacije njemački instruktori demonstrirali sve intelignentne sustave sigurnosti upravo na novoj S-klasi. Kako izgleda automatsko kočenje u slučaju nailaska na prepreku, sustav poluautonomne vožnje kao i nadograđeni sustav automatskog parkiranja u akciji pogledajte u videu:

Svi posjetitelji mogli su razgledati i potpuno novi Mercedes AMG GT C Edition 50. Riječ je o novoj verziji koja krije 557 KS što omogućava ubrzanje do stotke za tek 3,7 sekundi. Izloženi primjerak pritom je dio posebne serije koja je dobila naziv "Edition 50" u čast 50 godina AMG-a, a ističe se grafitno sivom bojom, crnim elementima koji mijenjaju kromirane i mnoštvom alkantare u unutrašnjosti. Naš testni vozač Marijan Projić nedavno je ovu jurilicu isprobao u Njemačkoj a njegove dojmove pročitajte ovdje. Novost na ovogodišnjem Star Experienceu je tzv. "VAN day" na kojem je predstavljena ponuda lakih gospodarskih i kombi vozila stuttgartskog diva.

Radi iznimnog interesa i velikog zanimanja ove će se godine Star Experience održati i u Dalmaciji, 13. i 14.10. na prostoru bivše vojarne Šepurine u blizini Nina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:10