AKTUALNO

FOTO, VIDEO: Novi Citroen C5 Aircross početkom ožujka stiže u prodajne salone, cijene kreću od 179.900 kuna za benzinca od 130 KS!

 
 Citroen

Novi SUV C5 Aircross, perjanica marke nove generacije, početkom ožujka kreće s prodajom na domaćem tržištu. Na našem tržištu ovaj 4,5 metara dugačak SUV nudit će se tri razine opremljenosti: Live, Feel i Shine. Kupci će pritom moći birati između čak 30 kombinacija, budući da je u ponudi dvobojna karoserija i 7 različitih boja eksterijera. Osim individualizacije, Citroen će kupce osvajati udobnošću. Naime, C5 Aircross je zbog svog inovativnog ovjesa najudobniji automobil u klasi. Umjesto uobičajenih gumenih, francuski SUV koristi inovativne hidrauličke graničnike, kao i već predstavljeni C4 Cactus.

Foto: Citroen Hrvatska

Ljubitelji praktičnosti doći će na svoje, budući da prtljažnik broji između 580 i 720 litara (stražnja klupa može se pomicati za 15 cm), a ta brojka raste na 1630 litara preklapanjem sjedala! Dakle, obujam prtljažnika najveći je u segmentu.

U modernoj unutrašnjosti dominira 12,3-inčni TFT digitalni kokpit kao i središnji 8-inčni zaslon osjetljiv na dodir . Vozaču u vožnji pomaže čak 20 sustava za pomoć u vožnji posljednje generacije kao što je Highway Driver Assist, 2. razina sustava autonomne vožnje.

Što se nudi ispod poklopca motora? Učinkovitim Euro 6.2 benzinskim i dizelski motori od 130 KS do 180 KS. Ponudu otvara benzinski PureTech od 130 KS koji stoji 179.900 kuna u opremi Live. Tko želi snažnijeg benzinca može odabrati verziju sa 180 KS koja dolazi uparena sa najnovijom generacijom 8-stupanjskog automatskog mjenjača EAT8. Učinkovitiji, prema riječima ljudi iz Citroena smanjuje potrošnju goriva do 7% u usporedbi s EAT6, osobito zahvaljujući svoja dodatna dva prijenosna omjera.

Ipak, na domaćem tržištu kupcima bi trebali biti zanimljiviji dizelaši. Ponudu dizela otvara BlueHDi od 130 KS koji stoji 195.900 kuna. Očekuje se kako će upravo ovaj motor biti najčešći izbor domaćih kupaca. Ipak, u ponudi je i snažniji BlueHDi od 180 KS koji dolazi uparen s već spomenutom 8-stupanjskom automatikom. Kao što smo već napisali, prodaja ovog Citroenovog SUV-a počinje početkom ožujka, a naše dojmove sa prvih vožnji možete pročitati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:12