AKTUALNO

FOTO, VIDEO: NOVI PORSCHE 911 SPREMAN JE ZA LJETO, ovo su prve fotke cabrio izvedbe koja se svlači za 12 sekundi

 
 Porsche

Nisu prošla ni dva mjeseca od predstavljanja potpuno novog Porschea 911 na Salonu automobila u Los Angelesu, a iz Zuffenhausena stižu i prve fotografije cabriolet izvedbe besmrtnog Elfera.Prepoznatljiva je to silueta s mekim automatski sklopivim krovom iznimno čvrste i lagane strukture s unutrašnjom konstrukcijom u obliku lukova od magnezija kako bi se anulirao efekt "balona" pri visokim brzinama, a tu su i integrirana stražnja bočna stakla. Zahvaljujući novoj hidraulici krov se spušta i podiže brže nego kod prethodnog modela, dakle za samo 12 sekundi, a njime je moguće upravljati kada je automobil u pokretu sve do brzine od 50 km/h. Za vožnju bez turbulencija u kabini sa spuštenim krovom brine se deflektor.

Odmah u startu Porsche 911 Cabriolet nudi se u izvedbama Carrera S te Carrera 4S, a obje izvedbe pokreće 3,0-litreni boxer motor od 450 KS i 530 Nm koji je uparen s 8-stupanjskim PDK mjenjačem s dvije spojke. Carrera S tako 100 km/h iz stajanja stiže već za 3,7 sekundi i vozi do 307 km/h, dok 4S izvedba do 100 km/h hita za 3,6 sekundi, i vozi do 304 km/h. Iz Porschea kod sportske vožnje obećavaju još više užitaka za volanom zahvaljujući većoj torzijskoj čvrstoći karoserije nego kod prethodnika, a nudi se i Porsche Active Suspension Management sustav (PASM) po prvi put kod Cabriolet izvedbe.

S tom opcijom 911 cabrio ima još "čvršći" ovjes koji je i 10 mm niži od standardnog, a sve za "još neutralniji osjećaj u vožnji i bolju raspodjelu mase po osovinama" prema riječima stručnjaka iz Porschea. Po pitanju izgleda osim platnenog krova, za Cabriolet izvedbu nisu namijenjene nikakve preinake osim novog seta 20 i 21-colnih naplataka. U unutrašnjosti se nalazi analogno-digitalna instrumentna ploča kombinirana s 10,9 inčnim ekranom infotainmenta, a jedina razlika u osnovu na coupe izvedbu jest prekidač za spuštanje krova. Novi Porsche 911 Cabriolet u prodaju stiže baš i kad treba_ početkom ovog ljeta...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 19:59