PREDSTAVLJAMO

FOTO, VIDEO: NOVI RENAULT TALISMAN na zub uzima VW Passat

Talisman je spektakularna zamjena za Lagunu s aspiracijama prema vrhu segmenta
 Foto: RENAULT

Laguna i Latitude van, Talisman unutra! Tako ukratko izgleda Renaultova križaljka u D segmentu, od danas poslijepodne kada je predstavljena nova limuzina za globalno tržište univerzalnog imena. Sudeći prema prvim fotografijama trovolumenska limuzina Talisman djeluje vrlo moćno i elegantno istovremeno. Zeleno svjetlo za eksperimentiranje dizajneri su iskoristili na najbolji mogući način kombiniranjem gospodskog štiha i sportskih linija u skladnu i elegantnu cjelinu.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Ruku na srce, drugačiji ishod nismo ni očekivali budući da klasa u kojoj caruju Volkswagen Passat, Mazda 6 i Ford Mondeo jednostavno traži spektakl. Uz potpuno drugačiji vizualni pristup, Talisman je nakrcan svim aktualnim tehnologijama u službi sigurnosti, udobnosti i užitka u vožnji poput prilagodljivog ovjesa, sustava 4Control (upravljanje svim kotačima), tri načina rada motora, automatskog parkiranja i multimedijskog R-Link 2 sustava s 8.7 inčnim ekranom osjetljivim na dodir koji osigurava potpunu integraciju pametnih telefona u kabinu.

Kao temelj 4,85 metara duge trovolumenske limuzine izabrana je grupacijske CMF platforma koju već koriste Nissan Qashqai i X-Trail, Renault Espace i Kadjar, a na nju će biti postavljena i nadolazeća generacija kompaktnog modela Megane. Pod prednjim poklopcem Talismana dolaze također provjereni grupacijski motori smanjenog obujma i pojačanih performansi koji su mjesto pronašli i u nedavno pristiglom Espaceu.

Riječ je o dva benzinca (TCe 150 i TCe 200) koji dolaze isključivo sa 7-brzinskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom te tri dizelska (dCi110, dCi130 i dCi160) sa opcijama 6-brzinskog ručnog ili 6-brzinskog automatskog mjenjača. Kao i u novom Espaceu, motor Energy dCi160 opremljen je s dva turbopunjača, a spojen je s 6-brzinskim automatikom. Službena premijera Talismana održat će se ove jeseni na salonu automobila u Frankfurtu, a prodaja kreće krajem godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 17:25