MOŽDA MALO PRERANO...

FOTO, VIDEO: Nürburgring otvorio vrata i odmah je nastao kaos! 'Nepoštivanje distance, okupljanje po parkinzima i kolone nisu ono što smo željeli!'

 
 Instagram nurburgringnow

Blokada života zbog koronavirusa frustrirala je sve, uključujući i automobiliste koji su nekada "zujali" Nürburgring Nordschleifeom u svojim automobilima. I "Zeleni pakao" je bio zatvoren posljednjih šest tjedana od 19. ožujka.

Vlasnici staze ponovo su ga otvorili 30. travnja za popularne turističke vožnje ili kako ih nazivaju Nijemci "Touristenfahrten".

Međutim, pandemija koronavirusa dosta je promijenila stvari, tako da se vozači amateri sada dobro moraju informirati prije odlaska na stazu, jer se moraju pridržavati mnogih novih pravila.

Za početak, turistički vožnje sada se nazivaju "beskontaktne turističke vožnje" jer više nema fizičkog kontakta između vozača i zaposlenika staze.

Budući da će turističke vožnje biti prva aktivnost koja se u prilagođenom obliku može odvijati na Nürburgringu, evo što se zapravo promijenilo.

Registracija je dostupna samo putem interneta, a ulaznice se mogu kupiti od kuće putem računala ili u pokretu putem pametnog telefona.

Pristup stazi se vrši na licu mjesta pomoću QR koda ili karte na automatiziranoj stanici, a na otvorenom ulazu u Nordschleife zabranjeno je izlaziti iz automobila.

Usto, dostupan je samo redovito dezinficirani toalet, gdje je ulaz kontroliran. Vozači amateri također moraju znati da barijera u Breidscheidu ostaje zatvorena.

Druga značajna promjena je da su sva parkirna mjesta oko Nordschleife zatvorena kako bi se spriječilo stvaranje gužve oko staze. Hoteli su također zatvoreni u tom području, tako da nema mogućnosti noćenja u regiji.

Nadalje, maksimalno dvije osobe po vozilu smiju biti u vozilu u sklopu turističkih vožnji i one moraju doći na Nürburgring zajedno.

"Vozač mora kod prijave upisati i ime suvozača u vrijeme vožnje kako bi se mogao pratiti mogući lanac zaraze", piše u službenom priopćenju.

Nepotrebno je napomenuti da su zaposlenici na stazama opremljeni maskama i rukavicama za jednokratnu upotrebu i te su posebno obučeni za suočavanje s novim propisima.

Sada su pravila prilično jasna i, znajući Nijemce, ne bi trebali imati problema da ih se ispoštuju.

Međutim, prilikom ponovnog otvaranja to se nije dogodilo jer su stroga pravila stvarala duge prometne kolone oko Nordschleifea.

Mnogi posjetitelji su se pritom okupljali po okolnim parkiralištima kršeći pravila fizičkog distanciranja, a bilo je i onih koji su pokazivali moć i brzinu svojih automobila na javnim prometnicama oko trkališta (pogledajte video). Jednom riječju - kaos!

Instagram stranica nurburgringnow podijelila je fotografije na kojima se jasno vidi kako stvari nakon ponovnog otvaranja "Zelenog pakla" ne teku nimalo glatko u nadi kako će se ljudi ipak početi pridržavati pravila kako s pandemijom ne bi opet sve došlo na početak i sve se ponovo pozatvaralo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 10:21