FACELIFT ZA AMG IZVEDBU

FOTO, VIDEO: OSVJEŽENI MERCEDES -AMG C63 S dobio Panamericana masku i novi MCT 9-stupanjski automatski mjenjač

 

Nakon što je u Ženevi predstavljena osvježena C-klasa, Mercedes je salon u New Yorku iskoristio kako bi predstavio osvježenu C-klasu Coupe u najsnažnijem izdanju- onom s oznakom AMG. Oni oštrog oka odmah će prepoznati novu masku, tzv. "Panamericana grill" kojeg smo prvi put vidjeli na modelu AMG GT R, a sada je postala zaštitni element svih novih AMG modela. Osvježeni Mercedes-AMG C Coupe dobio je i nove naplatke veličine 18 i 19 cola. Pogled na stražnji dio otkriva novi difuzor i puno agresivnije nastavke auspuha.

Foto: Mercedes-AMG

Promjena ima i u interijeru, u kojem sada dominira novi 12,3-inčni digitalni kokpit smješten ispred vozača, dok se na središnjem dijelu nalazi 10,25-inčni zaslon. U Mercedesu ističu kako će kupcima na raspolaganju biti i nove boje unutrašnjosti.

Ispod poklopca (očekivano) sve ostaje po starom, pa se tako za pogon brine poznati 4,0-litreni V8 motor od 476 KS, odnosno 510 KS i 700 Nm u AMG S verziji. Iako je motor ostao isti, za još brže izmjene brzina pobrinut će se novi AMG Speedshift MCT 9-stupanjski automatski mjenjač. Tako novi C63 AMG S do stotke juri za samo 3,9 sekundi, a maksimalna brzina ograničena je na 290 km/h. Osim mjenjača, novost je i AMG Ride Control adaptivni ovjes, standardni diferencijal s ograničenim proklizavanjem i novi AMG Dynamics sustav koji vozačima nudi čak 6 načina vožnje (Slippery, Comfort, Sport, Sport+, Race i Individual).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:06