AKTUALNO

FOTO, VIDEO: OSVJEŽENI NISSAN QASHQAI stigao na domaće tržište uz efektniji vizualni nastup i bogatiju opremu

Osvježeni rodonačelnik kompaktne crossover klase u Hrvatskoj se može kupiti od 154.900 kuna što je čak povoljnije nego kod dosadašnjeg modela, a kroz koji mjesec bit će dostupan i sa sofisticiranim sustavom poluautomatske vožnje ProPILOT 1.0
 Nissan

Prije deset godina čelnici Nissana povukli su potez koji im se do danas više nego isplatio. Lansiranjem prve generacije modela Qashqai, ovaj je kompaktni crossover postao rodonačelnikom nove klase, a ne samo da je do danas diljem svijeta prodano2,3 milijuna primjeraka, već je praktični povišeni Japanac postao i najprodavaniji crossover u Europi. Tako je Qashqai postao najpopularniji i prepoznatljivi Nissan uopće, a kako bi ostao u fokusu kupaca i kako bi se odupro sve žešćoj konkurenciji poput dolazećih VW-a T-Roca ili Škode Karoq, druga je generacija ove godine doživjela redizajn, a vozili smo je nedavno u okolici Beča.

Nissan

Sada je osvježena izvedba stigla i na hrvatsko tržište s unaprijeđenim vanjskim izgledom koji sada djeluje više premium s karakterističnom kromiranom maskom hladnjaka, diodnim 3D stražnjim svjetlima, ali i još boljom kvalitetom materijala u interijeru, dorađenom multimedijom, boljom izolacijom te boljim voznim osobinama zahvaljujući rekalibriranom upravljaču. Pritom je motorna ponuda ostala netaknuta jer je riječ benzincima i dizelašima najnaprednije tehnologije.

Što se tiče tehnologije za sigurnost dosadašnji elementi sada su unaprijeđeni pa Qashqai dolazi opremljen najnaprednijim radarskim sustavom za upozorenje vozača na nalijetanje vozila na nepreglednim parking mjestima, AFS zakretnim LED svjetlima te dorađenim sustavom za pomoć pri kretanju na uzbrdici koji sada samostalno zakoči i na nizbrdici kada automobil stoji na mjestu.

Nissan

Usto, na okviru prednje maske sad je izvana nevidljiva kamera koja je dio Around View Monitora, Nissanova sustava kamera za parkiranje. Sustav Pro PILOT 1.0 bit će dostupan kod nekih modela kroz nekoliko mjeseci, a temelji se radarskim sustavima za održavanje vozila u prometnom traku, vožnji u gužvi te aktivnom tempomatu. Prvi je to korak polu utomatizirane do potpuno autonomne kod budućih generacija modela Nissana. Uglavnom, sustav automatski kontrolira ubrzanje i kočenje te korigira smjer u voznoj traci, a na samostalno odlučuje kojom brzinom i na kojoj distanci od automobila pred sobom želi voziti. U drugoj fazi iz Nissana najavljuju i samostalno pretjecanje na autocesti i zadržavanje zadane brzine.

Nissan

Još jedna je novost novi paket opreme Tekna+ kojim se Qashqai pomalo gura i u premium segment, a koji je dodan na četiri postojeća - Visia, Acenta, N-Connecta i Tekna. Od opreme u unutrašnjosti serijski tako dolaze premium sjedala presvučena najkvalitetnijom mekom napa kožom s luksuznim 3D detaljima u središnjem dijelu. Vozačevo je sjedalo pritom opremljeno elektroničkom potporom za lumbalni dio leđa podesivom u četiri smjera , a dodana je i memorijska funkcija sjedala za pohranjivanje dvaju položaja povezana i s vanjskim retrovizorima.

Nissan

Uz vrhunski Bose audio sustav s osam zvučnika koji se doplaćuje ambijent u kabini doista postaje premium. Na koncu dolazimo i do cijena, a one su čak i povoljnije nego dosad. Tako početni model s benzincem 1.2 DIG-T Visia od 115 KS do registracije stoji 154.900 kuna, a početni dizelski model 1.5 dCi Visia od 110 KS 173.300 kuna. Model 1.6 dCi Visia sa 130 KS i 4x4 pogonom pak stoji 208.650 kuna, a najskuplji model u gami 1.6 dCi Tekna+ 4x4 do registracije stoji 279.630 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:02