AKTUALNO

FOTO, VIDEO: Osvježeni Renault Kadjar stigao na domaće tržište, cijene kreću od 168.900 kuna za 1,3-litreni turbobenzinac od 140 KS!

 
 Zlatko Horvat

Na domaćem tržištu krenula je prodaja osvježenog Renaulta Kadjara. Model koji je dosad prodan u više od 450.000 primjeraka sada je dobio osvježeno lice i nove štedljivije benzince i dizelaše. Što se tiče samog dizajna, Kadjar je dobio novi svjetlosni potpis u obliku slova C karakterističan za Renault modele, a tu su i LED pokazivači smjera ugrađeni u dnevna svjetla. Prednja maska pritom je šira i ima nove kromirane detalje. Uz dvije nove inačice naplataka (17 i 19 cola) tu su i tri nove boje karoserije (zelena, željezno plava i planinski siva).

2018 - Essais presse Nouveau Renault KADJAR en Sardaigne
Renault

Ipak, najviše novosti ima ispod poklopca motora. Obnovljeni Kadjar tako pokreću Renaultovi motori nove generacije. Ponuda benzinaca čini 1,3-litreni TCe motor (premijeru imao u Scenicu, a koristi ga i nova A-klasa budući da je razvijen u suradnji s Daimlerom) koji dolazi u verzijama sa 140 KS, odnosno 160 KS. Pritom treba napomenuti kako je spomenuti novi 1,3-litreni benzinski TCe motor uspješno prošao čak 40.000 sati testiranja - što je jednako 14 godina uz osam sati rada dnevno. Uz standardni ručni mjenjač, u ponudi je i dobro poznati automatski EDC.

Za ljubitelje dizelaša tu je 1.5 dCi od 115 KS koji u odnosu na motor prethodne generacije ima 5 KS i 10 Nm okretnog momenta više. Oni zahtjevniji mogu odabrati izvedbu sa 150 KS (20 KS više od prethodnika). Promjena ima i u unutrašnjosti gdje se ističu kvalitetniji materijali, izmijenjena kontrolna ploča klima uređaja, kao i novi 7-inčni dodirni zaslon multimedijskog sustava koji se odlikuje boljom osvijetljenošću te je uz to osjetljiviji na komande.

Tko želi Kadjar voziti po neprohodnom terenu odabrat će pogon na sve kotače, no čak i inačice s prednjim pogonom imaju dostupan sustac Extended Grip koji će pomoći u vožnji izvan asfaltiranih puteva.

Renault Hrvatska

Cijene? Početni turbobenzinac 1.3 TCe 140 KS ima cijenu od 168.900 kn, dok za početni dizel 1.5 dCi od 115 KS treba izdvojiti 178.300 kn. Ako se kupi preko Renault financiranja benzinac kreće od 152.900 kn, a do kraja veljače kupci dobivaju zimske gume i skije gratis!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Renault Hrvatska

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2023 18:19