ČEKAJU BOLJE DANE

FOTO, VIDEO: OVAKO IZGLEDA 300.000 VW-a I AUDIJA TDI na jednom mjestu! 30 tisuća već je uništeno, a što će biti s ostatkom nije poznato...

 
 REUTERS

Volkswagen grupa već je keširala više od 7 milijardi dolara za otkup dizelaša koji su zahvaćeni aferom Dieselgate. Njemački proizvođač tako ima 37 skladišta diljem SAD-a na kojima drži spomenuta vozila. Čak 300 tisuća automobila tako stoji i čeka "bolju sudbinu", a ostaje pitanje hoće li ju dočekati. Naime, dosad je od oko 335 tisuća otkupljenih njih 28.000 uništeno budući da je procijenjeno da na njima nije isplativo dorađivati softvere. Volkswagen je pristao otkupiti čak 500.000 modela, tako da će ova skladišta još dodatno napuniti. Što će biti sa silnim modelima?

Foto: Reuters

Bilo bi idealno kada bi u bescjenje došli na tržišta istočne Europe, no zasad njihova sudbina nije u potpunosti jasna. "Ova vozila ovdje se privremeno skladište. Na njima će se odrađivati redoviti popravci kako bi ostali u voznom stanju, a kada regulativa dozvoli, napravit će se dorade na motorima i automobili će možda biti izvezeni iz SAD-a". Otkup "zahvaćenih" dizelaša trajat će do kraja 2019. godine. Gomila otkupljenih Volkswagena snimljena dronom izgleda kao iz kakvog filma apokalipse, pogledajte video:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. kolovoz 2022 04:41