ZA LJETO 2020.

FOTO, VIDEO: OVO JE NOVA CORVETTE STINGRAY BEZ KROVA! Show spuštanja putničke kabine traje 16 sekundi pri brzini do 50 km/h

 
 Chevrolet

Nakon što smo u lipnju ove godine napokon vidjeli novu generaciju Corvette C8, ujedno i prvu sa središnje postavljenim motorom, noćas je u SAD-u prikazana i njena izvedba bez krova.

Ovo je pritom prva izvedba koja ima pomični tvrdi krov. Corvette Stingray Cabriolet se pritom skida u topless za samo 16 sekundi, a to može raditi pri brzinama do 50 km/h.

S krovom na svom mjestu, vizualno izgleda slično kao i klasična verzija C8, što je odlična stvar budući da je mnoge oduševio neobičan dizajn američke jurilice.

Na prednjem dijelu tako se ističu se agresivno dizajnirani odbojnik i LED svjetla s karakterističnim potpisom, dok pogled na stražnji kraj otkriva masivne nastavke ispušnog sustava i fiksni spojler.

Tu su i opcijski karbonski dijelovi koji dodatno podižu dojam automobila.

Foto: Chevrolet

Naravno, kod Chevroleta nema downsizinga niti kod kabrio izvedbe, pa tako središnje postavljeni 6,2-litreni V8 motor broji 497 KS, odnosno 502 KS uz Z51 Performance paket koji se dakle također nudi i kupcima ove verzije. Što se tiče performansi, u Chevroletu tvrde da one nisu narušene u odnosu na klasičnu verziju, što znači da ubrzanje do 96 km/h (60 mp/h) traje manje od 3 sekunde. Impresivno!

2020 Chevrolet Corvette Stingray Convertible
Chevrolet

U unutrašnjosti promjena očekivano – nema.

Ispred vozača nalaze se 12-inčni digitalni kokpit te neobično oblikovan upravljač, dok središnjim dijelom dominira zaslon osjetljiv na dodir ali i element na kojem se nalazi pozamašan broj različitih prekidača.

Otvori za klimu sakriveni su ispod zaslona, a sve je podređeno vozaču.

Što se tiče cijena, na premijeri je objavljeno kako će ona biti 7500 dolara viša od one za izvedbu s krovom.

S obzirom na to da cijene Corvette C8i kreću od 60 tisuća dolara, jasno je kako će se osnovna verzija ovog modela moći dobiti za 67.500 dolara. Naravno, u SAD-u...

Proizvodnja započinje početkom iduće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 06:05