MALI A4

FOTO, VIDEO: Ovo je novi Audi A3 Sedan! Evo i svih detalja elegantne limuzine koja na tržište dolazi na ljeto kao suparnik Mercedesu A-klase sedan

 

Audi je danas objavio prve službene slike i detalje novog modela A3 Sedan. Riječ je o limuzinskoj izvedbi nedavno predstavljene nove generacije modela A3, a u usporedbi sa svojim prethodnikom, sada je 4 cm duži, 2 cm širi, 1 cm viši ,dok međuosovinski razmak ostaje isti.

Audi tvrdi da je zahvaljujući ovim promjenama povećan prostor za glavu, tako da su to dobre vijesti za vozača i putnike.

Foto: Audi

Kada je u pitanju dizajn. sprijeda se očekivano ističe dominantna "Singleframe" maska te svjetla koja dolaze u Matrix LED tehnologiji. Naravno u usporedbi s hatchbackom, najveća razlika otkriva se pogledom na bočni dio prilikom kojeg se može vidjeti dobro poznata kupeovska linija krova.

Čini se kako su u Audiju odlučili na kombinaciju sportskog i elegantnog izgleda i to im je itekako uspjelo. Pritom je obujam prtljažnika ostao na solidnih 425 litara. Kada tome pridodamo više mjesta u unutrašnjosti, Audi svakako dobiva palac gore za praktičnost.

Kada je u pitanju unutrašnjost, svi elementi kod novog A3 Sedana usmjereni su na vozača. Dobra vijest za kupce jest da digitalni kokpit sada dolazi standardno (10,25-inčni), dok se za 12,3-inčni može nadoplatiti.

Središnjim dijelom dominira 10,1-inčni zaslon MIB 3 infotainment sustava, dok će ljubitelji fizičkih prekidača doći na svoje budući da se funkcijama poput klime i dalje upravlja njima.

U oko odmah upada i mala ručica automatskog S Tronic mjenjača.

Očekivano, novi A3 Sedan krcat je tehnologijom, pa se tako nudi "Car to X" sustav koji upozorava vozača na potencijalne opasnosti ali i samo stanje na prometnici na kojoj se nalazi zahvaljujući komunikaciji s drugim automobilima.

Za lakši "suživot" s novim A3 Sedanom nudi se uparivanje mobitela putem Apple Car Play-a i Android Auto sustava, a uz Audi Phone Box moguće je puniti mobitel bežično.

Od sredine godine u ponudi će biti i Alexa sustav glasovnih naredbi. Prednarudžbe za novi A3 Sedan već su krenule, a prve isporuke trebale bi biti na ljeto ove godine.

Na početku prodaje nudit će se s dva benzinska motora (1.5 TFSI) i jednim dizelašem (2.0 TDI), a ta će ponuda ubrzo nakon početka prodaje biti proširena i drugim opcijama.

Cijene kod zasad nisu poznate, no zna se da u Njemačkoj 35 TFSI sa 150 KS starta na 29.800 eura, dok će ulazni benzinac kretati od 27.700 eura. Ipak, kod nas bi visoke trošarine mogle promijeniti iznose...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:56