AKTUALNO

FOTO, VIDEO: OVO JE NOVI BMW X3 koji po prvi put dolazi i s oznakom M kod modela M40i sa 360 KS

Treća generacija BMW-a X3 ne nudi posebne dizajnerske novosti no od prethodnika je udobniji, prostraniji, sigurniji i sofisticiraniji po pitanju tehnologije za udobnost i sigurnost
 BMW

Bavarski proizvođač je danas predstavio potpuno novu generaciju SUV-a X3 koji će silaziti s traka u američkom Spartanburgu. Iz prvih službenih fotografija koje je BMW danas pustio u javnost može se iščitati kako BMW nije puno eksperimentirao s izgledom, a osim većih gabarita od prethodnika s više mjesta u kabini (međuosovinski razmak je sada duži za 5,5 cm), puno kromiranih detalja, full LED svjetala kao i masivne prednje maske hladnjaka u obliku karakterističnih "bubrega" u 3D izvedbi, nema veći iznenađenja.

Foto: BMW

Kokpit pak po izgledu djeluje kao preuzet iz BMW-a serije 5 s digitalnim instrumentima i velikim zaslonom infotainment sustava od 10,25 inča. Novost su i trozonska klima, unutarnja ambijentalna rasvjeta, upravljanje gestama, povezivost s Apple Watchom ili Samsung Gearom... Novost je po prvi puta oznaka M kod Modela X3 i to kod modela M40i koju pokreće snažni redni šesterocilindraš od 360 KS i 500 Nm najvećeg okretnog momenta.

Snaga se na sve kotače pritom prenosi putem 8-stupanjske automatike a performanse su odlične: X3 M40i do stotke sprinta za 4,8 sekundi i vozi do 250 km/h najveće brzine. U ponudi će se naći i modeli xDrive20d i xDrive30d te benzinski xDrive30i, a više će informacija biti poznato nakon predstavljanja na Salonu automobila u Frankfurtu ove jeseni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:14