RETRO JURILICA

FOTO, VIDEO: POVODOM 70 GODINA POSTOJANJA MARKE predstavljen fantastični Porsche 911 Speedster Concept

 
 Porsche

Prsche ove godine slavi 70 godina postojanja marke, a povodom te krasne obljetnici predstavljen je fantastični koncept 911 Speedster. Premda je riječ o konceptu, automobil djeluje spreman za proizvodnju, a koja će startati tek krajem iduće godine. Osobine Speedstera: karakteristični skraćeni vjetrobran, jedinstveni stražnji pokrov s dvije "grbe" izrađen od karbona koji skriva zaštitu u slučaju prevrtanja, te pokrov kabine samo za nuždu za dvoje putnika umjesto klasičnog cabrio platnenog krova.

Treće stop svijetlo zapravo je natpis Porsche, a ne nedostaje ni gomila retro detalja od kojih bismo izdvojili karakteristične vintage retrovizore, otvor za dolijevanje goriva u stilu 50-ih, te prepoznatljive Fuchs aluminijske naplatke od 21 cola. Pogađate, ovaj je koncept moderna interpretacija kultnog Porschea 356 1500 Speedstera. U unutrašnjosti vozača i suvozača dočekuju sportska kožna sjedala u boji konjaka, a u u takvu je kožu presvučen i kokpit koncepta.

Foto: Porsche

Kako bi automobil bio što lakši izvađenu su središnji infotainment sustav kao i klimatizacija, pa je sve podređeno čistom vozačkom užitku za volanom. Za stvaranje koncepta 911 Speedster je poslužio Porsche 911 Carrera Cabriolet, donji je postroj preseljen iz modela 911 GT3, straga kuca boxer motor snage 505 KS, mjenjač je ručni, a ispuh je posebno za ovu priliku izrađen od titana. Proizvedite ovaj automobil što prije!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:23