SVJETSKA PREMIJERA

Foto, video: predstavljen je novi Hyundai Tucson radikalnog izgleda i s elektrificiranim motorima

Novi Tucson dolazi s novom prednjom maskom koja karakterističnim uzorkom potpuno skriva prednje LED farove kad ne svjetle
Hyundai Tucson
 Hyundai

Hyundai je danas predstavio potpuno novi SUV model Tucson, a kao što su dali naslutiti "teaseri" i špijunske fotografije, serijski model na tržište dolazi s doista radikalno dizajniranim prednjim krajem.
U svojoj četvrtoj generaciji, Hyundai Tucson odlikuje dizajnerski jezik "Sensuous Sportiness" što znači da dolazi s potpuno novom inovativnom prednjom maskom koja potpuno skriva prednje LED farove kad ne svjetle tamnim geometrijskim uzorcima kao i na masci motora.

Ovaj se nevjerojatno hrabar dizajn za Hyundai nastavlja i na bokovima s oštro rezanim površinama i lukovima kotača s kutovima. Radikalno je izveden i stražnji kraj novi koji uključuje podijeljena stražnja svjetla, skriveni brisač stakla koji se nalaze ispod spojlera, a sve uz agresivno oblikovane difuzor i odbojnik.
Zanimljivo oblikovanje nastavlja se i u kabini s upečatljivo dizajniranim kokpitom s velikim središnjim displejem infotainment sustava sustav osjetljivog na dodir od 10,25 inča, a Hyundai je pritom uklonio tradicionalne tipke klimatizacije kojom se sada rukuje na "touch".

image
Hyundai Tucson
Hyundai

Hyundai je dizajnirao i novi sustav ambijentalnog osvjetljenja koji nudi 64 konfigurabilne boje i 10 razina osvjetljenja.
Sa slabijim paketima opreme novi Tucson dolazi s 8-inčni ekranom, ali koji i dalje pruža bežičnu kompatibilnost Apple CarPlay i Android Auto, kao i mogućnost povezivanja dva Bluetooth uređaja odjednom. Novi Tucson također dolazi s aplikacijom za otključavanje i zaključavanje vouzila, a vlasnicima omogućuje i pokretanje motora i njegovog sustava kontrole klime na udaljenosti do 90 metara.

image
Hyundai Tucson
Hyundai

U motornoj ponudi kupcima se nudi najširi raspon elektrificiranih pogonskih sklopova u segmentu kompaktnih SUV-ova.
Nude se tri mogućnosti elektrificiranog pogonskog sklopa te dva motora s unutarnjim izgaranjem i četiri izbora prijenosa.
Uz elektrificirane pogonske sklopove, potpuno novi Tucson nudi i standardne agregate 1.6 T-GDI od 150 KS te 1.6 CRDi od 115 KS.

image
Hyundai Tucson
Hyundai

Hibridna inačica sastoji se od novog 1,6-litrenog T-GDI (turbopunjača s izravnim ubrizgavanjem benzina) SmartStream motora i 44,2 kW elektromotora, s litij-ionskom baterijom od 1,49 kWh. Uparen je sa 6-stupanjskim automatskim mjenjačem, a dostupan je s pogonom na dva ili četiri kotača. Sustav je najsnažniji u liniji pogonskih sklopova, s kombiniranom snagom od 230 KS, što znači da nudi niske emisije bez kompromisa u zabavi u vožnji.
U pogledu blage hibridne tehnologije od 48 volti, kupci mogu birati između tri različite opcije: 1,6-litreni T-GDI SmartStream sa 150 KS i pogonom na dva kotača, 1,6-litreni T-GDI SmartStream sa 180 KS s opcijskim pogonom na sva četiri kotača, te 1,6-litreni CRDi SmartStream sa 136 KS s opcijskim pogonom na sva četiri kotača.


Motor 1.6 T-GDI snage 150 KS biti dostupan sa šest-stupanjskim inteligentnim ručnim mjenjačem (6iMT) i sedmerostupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom (7DCT).
Još jedna dobro uravnotežena opcija je 1,6-litreni T-GDI sa 180 KS koji će se uz 7DCT s pogonom na sva četiri kotača nuditi sa šest brzina iMT s pogonom na dva kotača.

image
Hyundai Tucson
Hyundai

U međuvremenu dolazi 1,6-litreni CRDi 48V snage 136 KS s blagim hibridnim motorom sa 7DCT i pogonom na četiri i dva kotača. Kupcima će biti dostupna i plug-in hibridna verzija potpuno novog Tucsona s 1,6-litrenim T-GDI motorom i 265 KS, a više detalja otkrit će se iduće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:32