U ČAST LEGENDAMA

Foto, video: Singer je izradio dvije ACS reli restomod prerade Porschea 911 u Safari stilu

Osnova je Porsche 911 generacije 964, a pokreće ga zrakom hlađeni 3,6-litreni Twin-turbo boxer od 450 KS
Singer ACS
 Singer Vehicle Design

Američki specijalist za vrhunske restomod prerade porschea 964, Singer Vehicle Design, upravo je dovršio dva nova projekta pod nazivom All-Terrain Competition Study (ACS), restomod verziju klasičnog 911 za off-road.

image
Singer ACS
Singer Vehicle Design

Rezultat je poprilično spektakularan. Singer ASC kao osnovu koristi Porsche 911 generaciju 964 iz 1990. godine, pokreće ga zrakom hlađeni 3,6-litreni Twin-turbo boxer od 450 KS i izrađen je u suradnji s britanskim specijalistom Richardom Tuthillom s puno iskustva kod pripremanja 911 za relije.

image
Singer ACS
Singer Vehicle Design

Pritom je neimenovani kupac naručio dva primjerka: bijeli za pustinjske reli utrke s posvetom Rothmansovim bojama kao kod reli bolida Porschea 953 koji se natjecao na utrkama Pariz-Dakar, te kultnog Porschea 959 Safari, modela koji je 1986. također nastupio na reliju Paris-Dakar.

S druge strane, crveni primjerak namijenjen je za utrkivanje po makadamu i asfaltnim površinama. Singer ACS ima stalni pogon na sve kotače, sekvencijalni mjenjač s pet brzina, veliki spremnik za gorivo za velike udaljenosti, plus dva rezervna kotača s gumama u punoj veličini.

image
Singer ACS
Singer Vehicle Design

Tu je i unutarnji od FIA-e verificiran "kavez", dok su karoserije oba primjerka izrađene od ugljičnih vlakana. Nadalje, tu su i uklonjiva aluminijska zaštita donjeg postroja debljine 5 mm, prilagodljiv ovjes, kočnice s četveroklipnim čeljustima te BF Goodrich gume na 16 colnom naplacima.

image
Singer ACS
Singer Vehicle Design

U kokpit su ugrađena sportska sjedala prema FIA standardu, prilagodljiv upravljač, navigacija za kopilota, poluga za hidrauličku ručnu kočnicu te sustav hidratacije za pilota i kopilota.

image
Singer ACS
Singer Vehicle Design

O cijeni za ova dva restomod bisera nema ni riječi, a s obzirom na cijene prijašnjih Singerovih prerada možemo računati s iznosima od nekoliko stotina tisuća eura po primjerku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:56