PREMIJERA

FOTO, VIDEO: Službeno predstavljen japanski monstrum od 720 KS u talijanskom odijelu Nissan GT-R50 by Italdesign na stazi Tazio Nuvolari u Crevesini

 
 Italdesign

Kao što znamo, Nissan i Italdesign trebali su svoj obljetnički model GT-R50 predstaviti u ožujku na sajmu automobila u Ženevi, ali otkazivanje događaja navelo je partnere u ovom projektu na promjenu planova, uostalom kao i mnoge druge proizvođače.

Dvije tvrtke zato su sada objavile javni "debi" Nissana GT-R50 Italdesign na stazi 'Tazio Nuvolari' u Cervesini u Italiji.

Ta je staza odabrana jer Italdesign sve dinamičke testove svojih modela provodi upravo tamo, uključujući i GT-R50 za koji je potrebno još završiti homologacijski postupak.

Priča o ovom iznimnom automobila započela je još 2018. godine s istoimenom studijom i do sada, Nissan GT-R50 by Italdesign napokon je postao proizvodni model.

Naravno, ako taj termin možemo upotrijebiti za sportski automobil koje će se izrađivati ​​u seriji od samo 50 primjeraka.

Prvi primjerci GT-R50 isporučit će se kupcima krajem ove godine i početkom 2021., a prema izvorima iz Italdesigna interes je izniman tako da je značajan broj depozita već položen.

Foto: Italdesign

Kupci širom svijeta trenutno su u procesu odabira vlastitih, personaliziranih specifikacija za svoja primjerke, a sve kako bi njihov GT-R50 bio što posebniji.

"Ovo je vrlo poseban dan nakon izuzetno teških tjedana za sve. Nakon što smo se morali odreći svjetske premijere na sajmu automobila u Ženevi i nakon djelomičnog zaustavljanja naših proizvodnih aktivnosti zbog virusa COVID-19, početkom svibnja vratili smo se 100 posto "u pogon" i možemo potvrditi isporuku prvih automobila između konca ove godine i početka iduće, kako je i bilo planirano, "rekao je Jörg Astalosch, predsjednik Uprave Italdesigna.

Italdesign

Slavljenički model zamišljen je kako bi se obilježilo 50 godina modela GT-R i Italdesigna U 2018. godini, a riječ je u osnovi o modelu Nissan GT-R Nismo.

Snaga dakle, dolazi iz ručno ugrađenog 3,8-litarskog V6 motora s dvostrukim turbopunjačima koji u verziji NISMO isporučije 720 konjskih snaga i 780 Nm najvećeg okretnog momenta.

Italdesign

Nissan GT-R50 by Italdesign košta 990.000 eura ili pet puta više od običnog GT-R NISMO koji je poslužio kao osnova. Skupo talijansko dizajnersko odijelo, nema što...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:53