FRANKFURT 2015.

FOTO, VIDEO: STIŽE ELEKTRIČNI Porsche kao odgovor na Teslu S

Mission E naziv je koncepta koji će za koju godinu biti prvi full električni Porsche

Nikad ne reci nikad: nakon Porsche SUV-a, dizelaša, hibrida i limuzine, dočekali smo i opipljivu najavu prvog Porschea na struju (za ljubitelje Porschea kojima se sve to gadi i nemaju afiniteta tu su i dalje modeli Carrera, 911 Turbo, GT3 RS, Cayman, Boxter...).

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Prikazani se koncept sjajnih proporcija i vrlo zanimljivih dizajerskih rješenja zove Mission E, a predstavlja sportsku limuzinu broj manju od modela Panamera koji bi na tržište došao kao odgovor na Teslu Model S... Ovaj koncept s pogonom na sva četiri kotača koji pokreću dva elektromotora ukupne snage 600 KS do stotke iz stajanja ubrzava za 3,5 sekundi te nudi autonomiju od 500 kilometara s jednim punjenjem baterija!

Uz pomoć specijalnih punjača, automobil je 'pun' 80 posto već za 15-tak minuta, a Porsche obećava još revolucionarniji način punjenja budući da već duže vrijeme inženjeri rade na bežičnom punjaču.

Litij-ionske baterije su smještene u pod vozila cijelom dužinom između osovina, pa nisko težište osigurava vrhunske vozne osobine. Iz Porschea pritom, ponosno javljaju kako je Mission E odvezao krug na Nürburgringu ispod 8 minuta. Unutrašnjost i oprema također su vrlo sofosticirani, a komande intuitivne.

POGLEDAJTE VIDEO:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:29