ATRAKCIJA NA BOLU

Foto, Video: svi kupači ostali u čudu! Pustolovni Talijan doplovio amfibijom na bračku plažu!

Doista, ovaj je čovjek zahvaljujući svojem "prometalu" u jednom spojio dolazak na more cestom te uživanje u plovidbi
Amfibija na Braču
 carspottingcroatia.com

Nesvakidašnji prizor dočekao je kupače na jednoj bolskoj plaži na otoku Braču. Jedan je turist, naime, do nje doplovio, ni manje ni više nego amfibijskim automobilom, piše popularni portal carspottingcroatia.com.

image
Amfibija na Braču
carspottingcroatia.com

Doista, ovaj je čovjek zahvaljujući svojem "prometalu" u jednom spojio dolazak na more cestom te uživanje u čarima plovidbe. Tako gotovo nestvarno izgledaju prizori gdje amfibija prolazi pored usidrenih jedrilica uz obalu otoka.

Ovo nesvakidašnje vozilo, pardon, plovilo, nosi talijanske registarske pločice, a riječ je o RMA Amphi-Rangeru 2800 SR koji bi vas formom mogao podsjetiti na Mercedes G-klase starije generacije, međutim Amphi-Ranger zapravo nema nikakve veze s njemačkim terencem.
Tehnički, da bi plovio motor mu je potpuno zaštićen od vode, izrađen je od posebnih nepropusnih debelih aluminijskih limova i pogodan je za sve terene, a dok plovi tjera ga propeler kojim se upravlja sklopivim kormilom.

image
Amfibija na Braču
carspottingcroatia.com

Dug je 4700 mm, širok 1930 mm i visok 1915 milimetara. Teži dvije tone, a o d tla je udaljen 33 cm. Proizvodio se od 1985. do 1995. godine u Badenu u Njemačkoj i svakako je riječ o jedinstvenom vozilu koju su rado koristile i razne službe poput njemačke policije.

image
Amfibija na Braču
carspottingcroatia.com

Po pitanju motorizacije, prvi su modeli bili su opremljeni Fordovim V6 strojem od 135 KS koji je Amphi-Rangera tjerao do 142 km/h. Kasnije je ugrađivan 2,9-litreni V6 od 145 KS te potom i 3,0-litrenim motora od 157 KS koji je išao do maksimalnih 160 km/h.

Nije poznat točan broj proizvedenih primjeraka no poznato je da ih nije proizvedeno više od stotinu primjeraka. Doista ovako što poput RMA Amphi-Rangera 2800 SR se u plovidbi hrvatskim vodama doista ne viđa svaki dan!

image
Amfibija na Braču
carspottingcroatia.com
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:01