NOVITET

FOTOGALERIJA: ALFA 4C Spider U toplesu spreman za ljeto

Na salonu u Detroitu Alfa će premijerno pokazati 4C Spider

Otvoren pogled u nebo: u odnosu na coupe izvedbu to je bonus brutalne Alfe 4C Spider koju su Talijani pripremili za ljeto … Pogonski stroj, 1,75-litreni 4-cilindarski turbo benzinac sa 240 KS ostao je netaknut, a koji uparen sa 6-brzinskim TCT mjenjačem pogoni stražnju osovinu. Kako Spider ne bi bio bitno teži od coupea inženjeri Alfe su si dali truda pa tako otvoreni 4C ima tanja i lakša stakla te 20 posto lakšu karoseriju izrađenu od SMC čvrstih kompozitnih materijala.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Kupci će na izbor imati tri različita ispušna sustava, a jedan od njih je i potpuno novi Akrapovič dual-mode sportski sustav. Novost je i nekoliko dizajna naplataka koji dolaze u dimenzijama od 17 do 19 cola, dok se kliješta kočnica mogu naručiti u srebrnoj, crvenoj ili žutoj boji. Platneni krov s mehanizmom teži svega 10 kilograma što znači da Spider neće biti ništa manje zabavan za voziti od coupea.

U atraktivno izvedenoj unutrašnjosti u oči upadaju dva velika kožna sportska sjedala, sportski upravljač, papučice od aluminija, okviri otvora ventilacije od lakog karbona i 7-inčni digitalni ekran iza upravljača, dok audio sustav potpisuje Alpina. Performanse su na razini: do 100 km/h 4C Spider prema tvorničkim podacima stiže za 4,1 sekundu i ne staje sve do 257 km/h. U Hrvatskoj coupe izvedba stoji 600.000 kuna, a Spider bi mogao stajati oko 680.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:22