NOVITET

Fotogalerija: Mercedes CLS dobio svjež, oštriji izgled i elektrificirane dizelske motore

Coupe s četverim vratima iz Stuttgarta sveobuhvatno je dorađen iznutra i izvana te po pitanju pogona
Mercedes CLS
 Mercedes

Došlo je vrijeme za prvi restyling u sredini životnog ciklusa za Mercedes CLS. Riječ je o četverovratnoj coupe verziji E-klase koja već treću generaciju, od 2018. godine, "živi" samostalno te je riječ o prvom modelu na kojem je predstavljen aktualni dizajnerski smjer svih Mercedes modela.

image
Mercedes CLS
Mercedes

Blago osvježavanje pritom gotovo da bi moglo proći nezamijećeno: promijenjeni su tek detalji na karoseriji i u kabini, a ispod poklopca motora su svi dezelaši elektrificirani.

U ponudi su tri benzinska motora, snage od 299 do 435 KS, i tri dizelska, od 194 do 330 KS. U europske prodajne salone stižu srpnju po cijenama koje se ne bi trebale razlikovati od trenutnih.

image
Mercedes CLS
Mercedes

Po pitanju izgleda, sprijeda, odbojnik ima novi, drugačiji oblik, a od osnovne verzije CLS sada stiže s novim bočnim usisnicima za zrak koji zajedno s kromiranim razdjelnikom doprinose agresivnijem izgledu CLS-a. Straga je promijenjen branik, sada s tamnim difuzorom i pri kraju s tankom kromiranom linijom, dok je profil automobila još dinamičniji zahvaljujući dvama novim setovima alu naplataka od 19 cola s pet krakova.

image
Mercedes CLS
Mercedes

Odabirom sportskih značajki AMG Line Exterior paketa kao opciji, odbojnici su još sportskiji, a promijenjen je položaj prednjih usisnika za zrak i rešetke hladnjaka, izveden u sjajnoj crnoj boji s kromiranim umetcima. Izraženiji su i pragovi te je straga dodan mali spojler. Serijski CLS s paketom AMG Line Exterior dolazi na 20 colnim naplacima.

image
Mercedes CLS
Mercedes

Iznutra se glavne inovacije tiču ​​opreme i, posebno, mogućnosti prilagodbe sjedala i površina novim dezenima presvlakama. Konzola se sada može odabrati s elementima od drva oraha s otvorenim porama ili u sjajnom sivom dezenu drveta, dok su sjedala u dvobojnoj Neva sivoj/magma sivoj ili Sienna smeđoj/crnoj koži.

image
Mercedes CLS
Mercedes

Za one koji žele nešto jedinstveno, prilagodbi ne nedostaje, jer Mercedes korisnicima nudi stotine kombinacija kako bi udovoljili bilo kojoj vrsti zahtjeva.

Drugačiji je sada i upravljač koji se razlikuje se od podijeljenog u posljednjoj E-klasi, a sada je završen u sjajnoj crnoj boji s kromiranim rubovima koji više ne treba čvrsto držati kako kada se koriste sustavi za pomoć vozaču jer senzori prepoznaju ruke vozača čak i kod vrlo laganog dodira.

image
Mercedes CLS
Mercedes

Trenutno najmoćniji CLS u cjeniku, 53 4MATIC + AMG, također ima koristi od restilinga. I ovdje se branik mijenja s novim umetcima u crnoj boji visokog sjaja i karakterističnom AMG rešetkom s okomitim trakama. Prozorski okviri su standardno satensko srebrni, ali uz AMG Night paket mogu biti i crni. Po želji također možete imati sve u karbonskim vlaknima ili tamnom kromu.

Unutrašnjost je vrlo slična onoj u standardnoj verziji, osim samo za AMG specifičnih presvlaka sjedala i upravljača.

Ispod poklopca motora CLS 53 4MATIC + krije blagi hibridni šesterocilindraš od 435 konjskih snaga, s integriranim generatorom startera koji pruža, kada su potrebne maksimalne performanse, više od 20 konjskih snaga i 250 Nm dodatnog okretnog momenta.

image
Mercedes CLS
Mercedes

Mjenjač je provjereni SPEEDSHIFT TCT 9G s devet stupnjeva prijenosa, a pogon je inteligentni na sva četiri kotača koji može rasporediti više od 50 posto pogonskog momenta na stražnju osovinu. Ovjes je elektronički kontroliran i, što se tiče načina vožnje, vozač može sam prilagoditi postavke čak do režima "Race" i "Drift".

Dolaskom redizajna Mercedes-AMG je lansirao posebno ograničeno izdanje od 300 primjeraka u "kašmir" bijeloj ili "magno" sivoj vanjskoj boji koje mogu biti i matirane.

image
Mercedes CLS
Mercedes

Standardni su AMG Night i AMG Night II paketi koji uključuju sve crne estetske karakteristike umjesto standardnih kromiranih. Paket Dynamic Plus također je standardan, dok se unutra nalaze dvobojna crno/siva Nappa kožna sjedala, AMG karbonska obloga i sportskiji Nappa kožni upravljač s crvenim šavovima.

image
Mercedes CLS
Mercedes

Što se tiče motora, tri benzinca koji su na raspolaganju ostaju gotovo ista kao i do sada. Međutim, mijenjaju se dieseli, koji su sada svi blagi hibridi, elektrificirani sustavom od 48 V.

Motori

CLS 220d 194 KS i 400 Nm, ubrzanje 7,5 s

CLS 300d 4MATIC 265 KS i 550 Nm, ubrzanje 6,4 s

CLS 400d 4MATIC 330 KS i 700 Nm, ubrzanje 5,2 s

CLS 350 299 KS i 400 Nm, ubrzanje 6,1 s

CLS 450 4MATIC 367 KS i 500 Nm, ubrzanje 4,8 s

CLS 53 4MATIC+ 435 KS i 520 Nm, ubrzanje 4,5 s

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:02