ZATEZANJE BORA

FOTOGALERIJA: Mercedes predstavio osvježenu GLA klasu

Uz novu tehnologiju LED svjetala, tu je i nova varijanta GLA 220 4 Matic sa 184 KS
 Mercedes

Dok su prije nekoliko dana objavili fotku u kojoj su se mogle tek razaznati linije, sada su stigle i službene fotografije osvježene GLA-klase. Javnost će ga moći vidjeti na salonu u Detroitu koji počinje danas. Kao što se i moglo očekivati, faceliftana verzija ima neznatno promijenjen prednji kraj u kojem se najviše ističu nova LED "High performance" svjetla koja troše još manje energije nego prije, a pritom svijetle i jače. Stražnji kraj također je doživio minimalne promjene, a ističu se nešto tamnije lampe koje, kako kažu u Mercedesu, ostavljaju moćniji dojam. Što se varijanti tiče, novost je GLA 220 4 Matic koji razvija 184 KS te upotpunjuje "rupu" između GLA 200 (156 KS) i GLA 250 (211 KS). Ostatak je poznat od prije.

Foto: Mercedes

Najviše promjena ipak se dogodilo u unutrašnjosti. Središnje postavljen ekran sada je veći i mjeri 8 inča. Na njemu se projicira okolina auta prilikom izlaska iz parkinga, a za to se brine 360-stupanjska kamera. Materijali su također novi za pakete opreme Style, Urban i Exclusive. Tu je i novi paket opreme pod nazivom "Night package" koji uključuje 18-inčne naplatke, crne detalje na maski, crne nosače i sportske branike.

Na vrhu ponude nalazi se AMG verzija. GLA 45 4 Matic pogoni 2.0-litreni motor snage 381 KS koji omogućava ubrzanje za samo 4,4 sekunde. Za AMG verziju postoji novi ekskluzivni paket pod nazivom "Yellow Night Edition" koji se sastoji od crne vanjštine upotpunjene sa sivim ili žutim dodacima izvana i iznutra. Cijene su zasad poznate u Njemačkoj gdje GLA 180 starta od 28.940 eura, dok je za AMG verziju potrebno izdvojiti 56.852 eura...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:13