AUTOMOBILISTIČKI RAJ

FOTOGALERIJA: MONTEREY CAR WEEK ove godine okupio sve najvažnije izlagače skupih rijetkih i superbrzih automobila na svijetu, izlagao i Mate Rimac!

 
 Bugatti

Čini se kako su automobilski festival u američkom Montereyu i automobilska izložba Pebble Beach postali najbolja pozornica za predstavljanje novih modela uglednih proizvođača automobila, i to onih najboljih, najbržih i najskupljih, bilo koncepata ili modela za cestu. Tako su ovog vikenda uz obalu Tihog oceana na sjeveru Kalifornije predstavljeni Bugatti Divo, Audi PB 18 E-Tron, Lamborghini Aventador SVJ, BMW Z4, Ferrari 488 Pista Spider, Volvo Polestar, pa do Infinitijevog Prototipa 10, Venoma F5, SSC Tuatare ili C_Two našeg Mate Rimca.

Autoblog

Pritom je na aukciji vezanoj uz glavni događaj u Montereyu, Pebble Beach Concours d'Elegance, vlasnika promijenio najskuplji automobil svih vremena - Ferrari 250 GTO iz 1962. za 48,4 milijuna dolara. Ruff, Pagani, Koenigsegg i ostali egzotični proizvođači i tuneri stigli su također s najjačom postavom modela. Pritom su se proslavljale i velike obljetnice - Porsche je, naime, tako iskoristio još jednu priliku kako bi podsjetio na svojih 70 godina.

Rimac C-TWO
Autoblog
Rimac C-TWO

Što kazati nego da se i inače ugledni američki festival automobila prometnuo u najekskluzivniju svjetsku izložbu automobila na otvorenom gdje neizostavno "prominglaju" svi oni vezani uz kremu današnje automobilske industrije, bilo da je riječ o kupcima ili prodavateljima vrijednih oldtimera, egzota, ili pak novih ekskluzivnih jurilica pa ni ne čudi da je ove godine nastupilo toliko proizvođača s najboljim što imaju u ponudi na radost ekipe koja hodočasti u Monterey svake godine, a to je ekipa koja "stvarno ima lovu", na radost proizvođača...

Autoblog

Evo i velike fotogalerije svih egzota iz Montereya!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2022 13:48