AKTUALNO

FOTOGALERIJA: od proljeća 2017. Mercedes E-klase nastupa i kao veličanstveni coupe

Nakon C-klase te S-klase Coupe sada je i E-klasa dobila atraktivnu izvedbu s dvojim vratima. Veća je i prostranija od prethodnika, a izgledom igra na već prokušanu formulu
 Mercedes

Mercedes je objavio službene slike i specifikacije nove E-klase Coupe. Premijera za javnost bit će održana sljedeći mjesec u siječnju kada će biti predstavljena na salonu automobila u Detroitu. I dok je novi model u odnosu na prethodnika doživio velike vizualne promjene, mnogi će ipak odmah primijetiti dosta sličnosti s većom S-klasom Coupe, ali i s C-klasom coupe. Mercedes se odlučio držati "dobitne" formule.

Foto: Mercedes

Ipak, postoji nekoliko detalja po kojima se odmah može zaključiti da je riječ o modelu E Coupe, poput stražnjeg bočnog stakla te dužih stražnjih lampi u odnosu na manji C Coupe. U unutrašnjosti je sve već poznato iz limuzinske verzije, pa se tako ističu dva digitalna zaslona a tu je i ambijentalno osvjetljenje. Uz doplatu će biti moguće dobiti Burmester glazbeni sustav.

Putnici straga imat će veći komfor nego kod prethodnika, budući da je novi E Coupe duži za 123 mm i širi za 74 mm. Pritom je međuosovinski razmak narastao za 113 mm (2873 mm), a iz Mercedesa tvrde kako će putnici iza bez većih problema podnositi i duže vožnje. Za sigurnost će se brinuti velik broj sustava o kojima smo već pisali.

Objavljeni su i motori s kojima će ovaj model krenuti u prodaju. Dizelsku ponudu čini E 220 d koji broji 194 KS i troši između 4 i 5 litara prema tvorničkim podacima. Od benzinaca se nude 3 opcije: E 200 (184 KS) i E 300 (245 KS), a u vrhu ponude zasad je E 400 4 MATIC (333 KS). Svi modeli su opremljeni 9-stupanjskim automatskim mjenjačem. Nakon nekog vremena u ponudi će se sigurno naći i E 63 AMG u coupe varijanti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 02:12