AKTUALNO

FOTOGALERIJA: OVO JE potpuno novi Citroen C5 Aircross koji stiže krajem godine

Kao inspiracija za serijski SUV Citroena poslužio je koncept Aircross dok je platforma poznata PSA EMP2 na kojoj vozi i ovogodišnji laureat izbora za Europski automobil godine Peugeot 3008
 Citroen

Na Salonu automobila u Šangaju idućeg tjedna Citroen će predstaviti svoj veliki SUV pod imenom C5 Aircross. Slike su na Internet iscurile već jučer pa možemo potvrditi kako je riječ o atraktivnom proizvodu.

Foto: Citroen

Premda još nema nikakvih službenih podataka o automobila od strane Citroena jasno je kako e riječ o tehničkom blizancu aktualnog Europskog automobila godine Peugeotu 3008 na čiju je EMP2 platformu postavljen i C5 Aircross. To znači da će za pogon biti zaduženi 1,6-litreni benzinac i dizelaš, oba potpomognuta turbom i upareni sa 6-stupanjskim ručnim ili automatskim mjenjačem.

Po pitanju izgleda jasno je da i veliki SUV Citroena preuzima dizajnerske smjernice s modela C4 Cactus i C3, no za ovu priliku taj je stil ipak izrađen s odmakom od jednostavnosti i šika te nadograđen i dojmom luksuza.

Citroen

Start velikog Citroenovog SUV-a prema dostupnim informacijama zakazan je za ljeto ove godine i to prvo za kinesko tržište dok bi krajem godine trebao stići i na europske prometnice direktno s traka iz pogona u francuskom Rennesu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:09