BRITANSKA ZVIJER

FOTO/VIDEO: ASTON MARTIN DB11 otvara novo poglavlje marke

Sa 608 KS novi DB11 ujedno je i najsnažniji Aston Martin s oznakom DB ikad
 FOTO: Ivan Lacković

U prestižno društvo Ferrarija, Porschea, Jaguara i ostalih plemenitih sportskih marki, britanska automobilska ikona Aston Martin vraća se na velika vrata s potpuno novim modelom DB11. Ni do sada Astonu nije manjkalo snage, ugleda i statusa plemenite sportske marke, no s novim modelom Britanci su napokon uhvatili korak s konkurencijom s kompletnim, potpuno modernim novim modelom baš po svim pitanjima.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

U sklopu plana pod nazivom „Second Century“ koji označava novu eru u razvoju britanskog plemenitaša, ispod svjetala reflektora na salonu u Ženevi zablistao je novi DB11 sa čak 608 KS i 700 Nm koje isporučuje njegov 5,2-litreni twin-turbo V12 benzinac, koji DB11 ujedno čini i najsnažnijim modelom s oznakom DB svih vremena.

Do 100 km/h iz stajanja novi Aston stiže za 3,9 sekundi i ne staje do 320 km/h. Snaga se na stražnje kotače prenosi putem 8-stupanjskog ZF automatskog mjenjača, a vozač na izbor ima nekoliko modova - GT, Sport i Sport Plus, a ovisno o načinu rada prilagođavaju se reakcija na papučicu gasa, tvrdoća električnog upravljača te tvrdoća ovjesa. Potpuno nova ultra čvrsta, ali lagana aluminijska struktura karoserije, vrhunska aerodinamika te novi smjer u dizajniranju detalja na karoseriji zaokružuju priču o jednom novom Aston Martinu zamišljenom i izrađenom potpuno u skladu s današnjim standardima za sportske automobila.

Sam šef Aston Martina Andy Palmer pritom naglašava kao je ideja bila napraviti jedan od najljepših automobila današnjice u kombinaciji s posljednjom tehnologijom. Tako su primjerice u suradnji s Daimlerom za DB11 ponudili 12 inčni TFT zaslon u boji umjesto klasičnih instrumenata te 8 inčni zaslon infotainment sustava na središnjoj konzoli kojim se upravlja na dodir ili tek pomicanjem dlana. Poznate su i cijene: novi Aston Martin DB11 u Njemačkoj stoji 205.000 eura, a na isporuku se čeka do kraja tekuće godine… Jako dobar posao za Britance!

POGLEDAJTE VIDEO:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:24