AKTUALNO

FOTO/VIDEO: MERCEDES S-KLASE COUPE sa Swarovski kristalima u farovima

Najveći mercedesov coupe u prodaju stiže u drugoj polovici godine

Mercedes je danas pokazao prve fotografije svog najvećeg coupea. Pet metara vrhunskog luksuza na kotačima s dvojim vratima premijeru će doživjeti sljedeći mjesec na Salonu automobila u Ženevi, kada oznaka CL definitivno odlazi u povijest. Izgled nove S-klase Coupe nastupom i elegancijom doslovno obara s nogu čemu pridonose niska bočna linija i veliki naplaci po želji od 18 do 20 cola. U dužinu novi Mercedesov coupe mjeri 5027 mm, širok je 1899 mm i visok 1411 mm. Pritom, međuosovinski razmak iznosi čak 2945 mm.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Iznimno luksuzno uređena unutrašnjost primit će četiri odrasla putnika koji će uživati u vrhunskoj udobnosti. Premda je kokpit preuzet iz limuzinske izvedbe novost je sportski oblikovan upravljač. Od početka lansiranja biti će dostupne izvedbe S500 Coupe sa 4,7-litrenim V8 benzincem snage 455 KS i najvećim okretnim momentom od 700 Nm te S63 AMG Coupe pokretan 5,5-litrenim V8 twin-turbo motorom snage 593 KS i najvećim okretnim momentom od 900 Nm.

U novoj coupe izvedbi S-klase premijeru će doživjeti evoluirani sustav Magic Body Control koji pomoću brojnih senzora i adaptivnog ovjesa svaki kotač optimalno prilagođava zasebno za maksimalnu udobnost, sada s novom funkcijom naginjanja karoserije u zavojima koja je aktivna od 30 do 180 km/h i koja pruža još ugodnije iskustvo u vožnji. Sustav koristi kameru koja prepoznaje zavoje te pomoću prilagodljivog ovjesa naginje automobil do 2,5 stupnja kako bi umanjio bočno ubrzanje. Za kraj, posebnost nove S-klase Coupe svakako je opcija doplate za šminkerske prednje farove sa 47 Swarovski kristala što djeluje vrlo skupo i efektno. Novi Mercedes S-klase Coupe u prodaju stiže u drugoj polovici godine, a cijene zasad još nisu poznate.

POGLEDAJTE VIDEO:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:50