NOVITET

FOTO/VIDEO: MERCEDES V-KLASA kao S-klasa među vanovima

Novi je Mercedes V-klase u stanju prevesti osmero putnika u vrhunskoj raskoši

Sva napredna rješenja koja su predstavljen u limuzinama S-klase i C-klase, Mercedes je sada primijenio u svom novom velikom jednovolumenu. Nova V-klasa koja zapravo pripada Mercedesovom komercijalnom programu, predstavljena je u velikom stilu u olimpijskom kompleksu u Münchenu. Pritom je već na prvi pogled bilo jasno kako nije riječ o običnom kombiju već o luksuzno opremljenoj krstarici za ukupno osam putnika. Na predstavljanju su iz Mercedesa naglasili kako im je želja bila s novom V-klasom redefinirati MPV segment i postaviti nove standarde i uzore, kako po pitanju dizajna, izgleda, komfora i svestranosti tako i po pitanju efikasnosti i sigurnosti.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Novi će se ‘V’ proizvodit u tri dužine (4895, 5140 i 5370 mm), a pokreće ga provjereni 2,1-litreni turbodizelski motor koji dolazi u tri varijante: kao V200 CDI sa 136 KS i 330 Nm, V220 CDI sa 163 KS i 380 Nm te V250 CDI BlueTEC sa 190 KS i 440 Nm i sa serijskim 7G-TRONIC PLUS automatskim mjenjačem s polugicama za izmjene stupnjeva na upravljaču. Potonji je snagom usporediv s prethodnim trolitrenim V6 turbodizelom, ali sada troši 28 posto goriva manje i u skladu je sa standardom Euro 6. Po pitanju sigurnosti i udobnosti novosti ima pregršt, njih ukupno 11.

Od pomoći pri udaru bočnog vjetra(!), Attention Asissta, Distronic Plusa (s Collision Prevention Assistom), upravljanja ventilacijom ovisno o GPS-u koje prepoznaje ulazak u tunele, potpunog LED osvjetljenja do 360-stupanjske kamere koja pokriva cijeli prostor oko vozila i prikaz projicira ekran od 7-inča na središnjoj konzoli… Kokpit je iznimno luksuzno izveden i podsjeća na onaj u C-klasi, a osim velikog ekrana tu je i touch-pad, odnosno prekidač s upravljačkom površinom osjetljivom na dodir koja prepoznaje ‘pisanje’ prstom. Prodaja u Europi započinje u svibnju, a u Hrvatskoj se očekuje u prvoj polovici lipnja. Cijene zasad još nisu poznate, a ako orijentir može poslužiti početna cijena u Njemačkoj od 42.900 eura.

POGLEDAJTE VIDEO:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 06:18