ISTRAŽIVANJE

Galame, gledaju videa na mobitelu... Ovo su najiritantnije navike kojima putnici izluđuju vozače

Putnici često znaju biti od velike pomoći vozačima, ali ovim navikama ih frustriraju

Putnik na stražnjem sjedalu (ilustracija)

Portal GoCarCredit nedavno je proveo istraživanje s 30 korisnika usluge dijeljenja automobila (car sharing) kako bi otkrio koje su najiritantnije navike putnika.

Čak 50 posto ispitanika je reklo da su osobe na stražnjim sjedalima ‘najfrustrirajuća‘ vrsta putnika. Riječ je, kako tvrde, o putnicima koji misle da znaju više o vožnji od vozača. Uz njih, tu je i dosadan suvozač koji neprestano kritizira način vožnje što može jako ometati vozača.

Također, velikih 20 posto ispitanih smatra da je najgori putnik onaj koji se svađa s vozačem. Ispitanici su rekli da im se teško koncentrirati na vožnju kada netko viče na njih.

Treća zamjerka, osobito na dužim putovanjima, su putnici koji zaspu. Deset posto ispitanika reklo je da je to najiritantnija navika jer se zbog nje tijekom putovanja osjećaju usamljeno, a vožnje traju dulje nego što zapravo jesu - piše N1.

Vjerojatno najnepristojnija navika, s čime se slaže i 10 posto ispitanika, je kada putnici koriste svoje pametne telefone za gledanje videa s uključenim zvukom. To ne samo da pokazuje nedostatak poštovanja prema drugim putnicima, već može i jako ometati vozača.

image

Vozačke navike (ilustracija)

Profimedia

Konačno, zadnjih 10 posto ispitanih reklo je da je najgori putnik onaj tko blokira pogled na retrovizore. “Frustrirajuće je kada suvozač blokira retrovizor, posebno kada pokušavate skrenuti u zavoj ili unatrag”, rekao je jedan sudionik istraživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 08:34