PREMIJERA

Genesis predstavio potpuno novi model s kristalnom kuglom umjesto ručice mjenjača

Genesis GV60 dijeli platformu i pogonski sklop s Hyundaijem Ioniq 5 i Kijom EV6
Genesis

Genesis, luksuzna marka u portfelju Hyundaija, službeno je predstavila potpuno novi električni model GV60. Korejski novitet smješten je na E-GMP platformu (Electric-Global Modular Platform) na kojoj se kotrljaju Hyundai Ioniq 5 i Kia EV6, koja omogućuje ultrabrzo punjenje istosmjernim punjačima od 350 kW i na kojima se obje baterije (kapacitet 58 i 73 kWh) s 10 na 80 posto napune za 18 minuta. Znači, svakih pet minuta doseg raste oko 100 kilometara!

image
Genesis

Iako Genesis još nije potvrdio specifikaciju pogona za europska tržišta, sudeći po brojkama korejskih blizanaca, doseg bi trebao biti oko 400 km.

image
Genesis

Već na prvi pogled jasno je da se radi o električnom automobilu, dizajn u službi aerodinamike donio je minimalistička, jednostavna rješenja s padajućom krovnom linijom i ponekim progresivnim detaljem poput stražnjeg spojlera.

image
Genesis

Trendovskom, futurističkom dojmu pridonose ručke za otvaranje vrata integrirane u vratima te digitalni bočni retrovizori s kamerama čija se slika projicira na ekranu u kabini. U moru već viđenih tehnoloških novotarija i gadgeta, Genesis je ipak uspio izmisliti toplu vodu, radi se o ručici mjenjača u obliku kristalne kugle smještenoj na ‘plutajućoj’ konzoli, koja se okreće i svijetli u raznim bojama, ovisno o temperamentu vožnje.

image
Genesis

Detaljnije tehničke podatke i cijene Genesis će objaviti do kraja godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:24