LOŠA INFRASTRUKTURA

Glasnogovornica premijera: ‘Bolje dizelski Golf nego električni automobil‘

Put od 400 kilometara s dizelašem prolazi bez problema, a ista dionica s automobilom na struju izaziva veliki gubitak vremena
Matija Djanjesic/CROPIX
 CROPIX

Glasnogovornica britanskog premijera Borisa Johnsona za klimu Allegra Stratton izazvala je lavinu kritika oporbenih političara i većeg dijela javnosti komentarom da je bolje voziti dizelski Golf VI nego električni automobil.

U razgovoru za Times Radio Stratton je izjavila da nema dvojbe koji automobil je pametnije rješenje: - Trenutno vozim dizelski Volkswagen Golf VI s kojim sam vrlo zadovoljna i smatram da je bolje rješenje od električnog automobila. Često vodim djecu mojim roditeljima udaljenima oko 400 kilometara i uvijek putujemo bez problema. Ako bi putovala s automobilom na struju, morala bi barem jednom stati i izgubiti puno vremena na punjenje.

Vjerujte mi, kada u automobilu imate četverogodišnjaka svaka minuta je važna i samo želim nastaviti dalje, bez nepotrebnog gubitka vremena. Zaista želim voziti električni automobil, ali da punjenje obavim u nekom razumnom roku, barem u pola sata. Ovako nema smisla, infrastruktura nam je grozna – završila je Stratton.

image
Darko Tomas/CROPIX
CROPIX

Stav glasnogovornice na nož su dočekali oporbeni političari i aktivisti za klimu koji su joj poručili da bi u tih 400 kilometara ionako trebala uzeti pauzu i odmoriti, a s njenom izjavom sigurno neće biti sretan niti premijer Johnson koji je još prošle godine najavio potpunu zabranu prodaje novih benzinskih i dizelskih modela u Velikoj Britaniji 2030. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 22:01