NAKON 30 GODINA

Glavni dizajner Volkswagena dobio otkaz, njemački mediji otkrili pozadinu priče

Dosadašnji šef nadgledao je razvoj Golfa od šeste do osme generacije te novu eru dizajna obitelji ID

Klaus Zyciora

 VW

Volkswagen grupa upravo je potvrdila da je na mjesto dosadašnjeg šefa dizajnerskog odjela umjesto Klausa Zyciore postavljen Michael Mauer.

Klaus Zyciora započeo je svoju karijeru u Volkswagenu kao dizajner interijera 1989. godine. Postao je voditelj dizajna interijera 2000. i voditelj dizajna eksterijera 2002, a pet godina kasnije preuzeo je mjesto izvršnog direktora Volkswagen dizajna i vodio tim od 600 dizajnera.

Dosadašnji šef nadgledao je, među ostalim, razvoj Golfa od šeste do osme generacije, te novu eru dizajna obitelji ID.

image

Klaus Zyciora

VW

‘Klaus je demonstrirao svoje sposobnosti kao izvrstan dizajner i snažan vođa tima više od 30 godina‘ - rekao je izvršni direktor kompanije Oliver Blume.

‘Definirao je dizajn u Volkswagenu i ojačao naše marke za budućnost. Željeli bi zahvaliti Klausu na svemu što je učinio i poželjeti mu sve najbolje u budućnosti‘ - zaključio je Blume.

Iako VW grupacija nije otkrila razlog smjene, njemački mediji otkrivaju da se radi o neslaganju oko prepoznatljivog dizajnerskog jezika. Izvršni direktor Blume navodno je više puta kritizirao činjenicu da Volkswagen nema jedinstven jezik dizajna, odnosno da razni modeli nisu dizajnirani i razvijeni ‘u jednom komadu‘.

Prema izvorima iz VW-a, modeli njemačke grupacije trebali bi imati jedinstvenu, prepoznatljivu uniformu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2023 12:53