GOTOVA KORONA

GM naložio radnicima da se vrate na posao od kuće u urede, ali su odbili. Evo kako je završilo

Šefica američke kompanije inzistira na tome da će tvrtka zahtijevati "redovitiju, osobnu prisutnost" svojih zaposlenika, ali...

GM-ovo glavno sjedište, Detroit

 Profimedia

General Motors odlučio je povući svoj obvezni plan za povratak zaposlenika u ured najranije do prvog kvartala 2023. godine. Proizvođač automobila prošlog je petka poslao pismo zaposlenicima otkrivajući da će se osoblje od kraja godine morati vratiti na posao u ured barem tri dana u tjednu.

Međutim, način na koji je GM poslao obavijest malo je zasmetao zaposlenike, što je dovelo do isprike izvršne direktorice GM-a Mary Barre. "Želimo iskoristiti priliku da se pozabavimo nekim pitanjima, nedoumicama i zabludama koje smo čuli", rekla je Barra u obavijesti upućenoj zaposlenicima u utorak. “Priznajemo da je vrijeme slanja poruke, u petak kasno poslijepodne, bilo loše isplanirano".

image

GM-ovo glavno sjedište, Detroit

Profimedia

Plaćeni zaposlenici u GM-u ili su radili od kuće u posljednje dvije godine ili su prihvatili hibridni model, dopuštajući zaposlenicima i menadžerima da sami odrede kombinaciju rada u uredu i rada od kuće. Barra inzistira na tome da će proizvođač automobila zahtijevati "redovitiju, osobnu prisutnost" svojih zaposlenika koji primaju plaću.

"Određivanje kako, kada i gdje će timovi povećati svoju osobnu suradnju u konačnici će osmisliti voditelji koji najbolje poznaju svoju organizaciju", dodala je. "Ni u jednom scenariju naš razvoj prikladnog rada neće započeti prije prvog kvartala 2023. godine".

image

GM-ovo glavno sjedište, Detroit

Profimedia

Mnogi zaposlenici GM-a otvorili su internetske oglasne ploče kako bi izrazili svoje frustracije zbog nadolazećih promjena. "Vjerojatno možete zamisliti kakvo je opće raspoloženje", rekao je zaposlenik za Detroit Free Press. Profesor na Ross School of Business na Sveučilištu Michigan, Erik Gordon, kaže da nije iznenađenje da je vijest neke uznemirila.

“Nakon što su svaki dan kod kuće, ne žele ići na posao ni jedan dan u tjednu. Ako zaposlenicima date povlasticu, koliko god jasno rekli da je privremena, oni će vam zamjeriti ako im je oduzmete".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:26