ELEKTRIČNI MODELI

Godinu ranije od planiranog: VW isporučio 500.000 primjeraka iz obitelji ID.

‘Zbog napete situacije u pogledu opskrbe dijelovima, stalno moramo prilagođavati proizvodnju‘

VW ID.5

 VW

Otkako su krajem 2020. godine kupcima isporučeni prvi primjerci modela ID.3, Volkswagen je diljem svijeta isporučio pola milijuna automobila iz obitelji ID.

Unatoč napetoj situaciji s opskrbom, njemačka marka dosegla je ovu brojku godinu dana ranije nego što je planirano.

Tvrtka kaže da je na pravom putu s elektrifikacijom svog voznog parka i isporukom električnih modela ID.3, ID.4, ID.5 i ID.6.

image

VW ID.

VW

‘Naši modeli su odlično prihvaćeni među kupcima i na dobrom smo putu s našom kampanjom za električnu mobilnost. Naš fokus ostaje isti– želimo Volkswagen učiniti najpoželjnijim brendom za održivu mobilnost. Broj narudžbi je i dalje visok, no dajemo sve od sebe kako bi vozila isporučili na vrijeme.

Činimo sve što je u našoj moći da isporučimo oko 135.000 naručenih ID-ova našim kupcima što je brže moguće. Međutim, zbog napete situacije u pogledu opskrbe dijelovima, stalno moramo prilagođavati proizvodnju‘ - navode iz VW-a.

image

Tvornica VW

AFP

Od 2033. Volkswagen će u Europi prekinuti proizvodnju benzinskih i dizelskih motora.

Očekuje se da će do 2030. potpuno električna vozila činiti najmanje 70 posto VW-ove prodaje jedinica u Europi, a isto tako VW namjerava pojačati svoju ponudu električnih automobila, najavljujući 10 novih modela na baterije koji bi trebali biti lansirani do kraja 2025. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:14