USKORO ALFE IZ WOLFSBURGA

GOTOVO JE! VOLKSWAGEN preuzeo kontrolni paket Alfa Romea. Alfisti najavljuju tužbu!

Pod pritiskom američkih dioničara FCA grupe, premda to nije želio, šef FCA Marchionne predao je Alfa Romeo u ruke bossovima iz Wolfsburga. Već je gotova i zajednička platforma za Golf 8 i novu Giuliettu, dok Giulia odmah preuzima prednji pogon Audija A4
 Bloomberg via Getty Images

Bilo je več prošlo 23 sata kada je šef Fiata Marchionne nervozno bacajući opušak jučer žurno izašao iz luksuzne vile njegova prijatelja Georgea Clooneya na jezeru Como, sjeo u Maserati s vozačem i odjurio u nepoznato. Novinari koji su znali što se događa i čekali ispred vile gotovo 18 sati koliko su trajali pregovori još od četvrtka, nisu ni primijetili Matthiasa Muellera, šefa VW-a, koji je izašao na izlaz za poslugu i sjeo u VW Golf 7,5 te kasnije, prema svjedocima, odjurio na privatni party u milansku diskoteku Hollywood.

Sergio Marchionne, chief executive officer of Fiat SpA and Chrysler Group LLC, speaks to member of the media after an interview at the Brookings Institution in Washington, D.C., U.S., on Wednesday, May 21, 2014. Marchionne said Chrysler, which filed for bankruptcy court protection one month before General Motors Co. (GM) did, was in worse condition than he anticipated when he took control of the No. 3 U.S. automaker. Under Fiat, Chrysler spent about  billion from 2009 to 2013 retooling engine lines, building paint shops and otherwise rejuvenating the infrastructure. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images
Bloomberg via Getty Images

Kasnije su chefovi koji su kuhali za ljude iz vrha FCA i VW grupa u vili izjavili kako Matthias Mueller pritom nije skidao smiješak s lica, a konobari u diskoteci potvrdili kako je čak i zapjevao. A zašto i ne bi, jer upravo mu je Marchionne potpisao preuzimanje kontrolnog paketa Alfa Romea, najbrže rastućeg brenda FCA grupe, za zasad nepoznati iznos.

Premda je bilo spekulacija kako je takav scenarij izvjestan, što je Marchionne uporno opovrgavao, eto sada se i to dogodilo zbog pritiska američkih dioničara koji su zahtijevali financijsku injekciju za spas Jeepa i Chryslera koji grcaju u dugovima. Ovaj scenarij iz najgore noćne more za sve ljubitelje talijanske marke ipak nije istinit. Slobodno se opustite, posebice Alfisti i nastavite uživatu u ovom krasnom prvotravanjskom danu :)

Reuters

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:54