NOVITETI NA TRŽIŠTU

Hibridni Jeep Renegade i Compass stigli u domaće salone, cijene kreću od 297.516 kn

Riječ je o plug-in hibirdnim izvedbama popularnih modela koji dolaze u izvedbama sa 190 KS ili 240 KS
Jeep hibridi
 FCA

Ponuda elektrificiranih modela na domaćem je tržištu sve veća, a lista dostupnih modela sada je bogatija i za dva Jeep modela. Riječ je o plug-in hibridnim izvedbama modela Renegade i Compass koji su predstavljeni digitalnom domaćom premijerom te su već dostupni u salonima.

image
Jeep hibridi
FCA

Novi modeli službenog imena "4xe" donose bolje performanse i voznu dinamiku od bilo kojeg modela Renegade ili Compass do sada. Oba modela uparena su s 1,3-litrenim turbo benzinskim motorom s električnim motorom smještenim između stražnjih kotača kojeg pogoni baterija od 11,4 kWh koja se može puniti tijekom vožnje ili upotrebom vanjske strujne utičnice: kod kuće uz kućni priključak rabeći ekskluzivni sustav easyWallbox ili napredniji Connected Wallbox, a izvan kuće na za to predviđenim postajama za punjenje. Sam 1,3-litreni turbo benzinski motor iznimno je učinkovit i ima snagu od 95 kW (130 KS) ili 132 kW (180 KS), plus dodatnih 44 kW (60 KS) koje proizvodi električni motor, što dovodi do ukupne brojke od 190 KS (verzija Limited) ili 240 KS verzije Trailhawk i S).

image
Jeep hibridi
FCA

Što se tiče momenta, električni motor proizvodi moment od 250 Nm, dok motor s unutarnjim izgaranjem proizvodi 270 Nm. Kombinacija motora s unutarnjim izgaranjem i električne jedinice jamči visoke performanse i izniman užitak pri vožnji: ubrzanje od 0 do 100 km/h postiže se za otprilike 7,5 sekundi uz razvijanje maksimalne brzine od 130 km/h u samo električnom načinu rada te 200 km/h u hibridnom načinu rada. Brz odaziv i glatki prijenos snage jamče maksimalan užitak pri vožnji. Već spomenuta baterija od 11,4 kWh podržava punjenje od 7,4 kW, što znači da punjenje traje oko sat i pol.

Oba modela Jeep 4xe imaju tri načina vožnje, što je rezultat sinergije između električnog i klasičnog motora – „Electric”, „Hybrid” i „E-Save”. Električni način rada idealan je za gradska središta, hibridni donosi optimalnu učinkovitost sustava, a način rada E-save štedi ili puni bateriju.

image
Jeep hibridi
FCA

Dodatne značajke uključuju posebne funkcije za vožnju na električni pogon, primjerice način rada Sport koji djeluje na snagu motora, kalibraciju upravljanja i papučicu gasa te prilagođava upravljivost automobila ne bi li se postigle još bolje sportske performanse. E-Coaching je sustav koji nadzire stil vožnje kako bi se osiguralo još učinkovitije upravljanje energijom, a Smart Charging omogućuje upravljanje punjenjem s Uconnect radija ili s pametnog telefona vozača.

image
Jeep hibridi
FCA

Što se opreme tiče, modeli imaju novi 7” TFT zaslon u boji koji vozaču pruža specifične informacije o vožnji na električni pogon (razina napunjenosti baterije, doseg u električnom načinu rada, s motorom s unutarnjim izgaranjem ili kombinirano, postotak snage i razine punjenja) i 8,4” zaslon u boji sustava Uconnect, nadograđen s novim karticama za prikaz protoka snage i povijesti vožnje, postavljenih vremena punjenja te za upravljanje načinom rada eSave i raznim postavkama punjenja.

Novi Jeep Renegade 4xe i Jeep Compass 4xe PHEV kupcima će biti dostupni s tri različite razine opreme – „Limited”, „S” i „Trailhawk” – sve s pogonom na sva četiri kotača, 1,3-litrenim motorom koji radi uparen s električnim motorom i osigurava snagu od 190 ili 240 ks (ovisno o razini opreme) te novim automatskim mjenjačem sa šest brzina.

Što se tiče cijena, one kreću od 297.516 kuna za hibridni Renegade sa bogatim paketom opreme Limited i 190 KS. S druge strane, hibridni Compass sa istim motorom starta na 330.428 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:51