KONCEPTNA NAJAVA

Hoće li nova Škoda biti povoljnija od Dacije Spring? Cijena bi trebala biti niža od 20.000 eura

Nasljednik modela Citigo iV bit će potpuno električan, a kotrljat će se na MEB Entry platformi predviđenoj za mala električna vozila
 Autocar.co.uk/Twitter/ screenshot

Škoda će uskoro predstaviti konceptnu najavu novog najmanjeg modela u gami. Nasljednik modela Citigo iV bit će potpuno električan, a poput braće iz Volkswagen koncerna (Cupra Urban Rebel i VW ID.2), kotrljat će se na MEB Entry platformi predviđenoj za mala električna vozila.

Na pitanje kada će Škoda lansirati svoj novi model, čelnik kompanije Thomas Schäfer bio je neodređen:

- Naše kolege iz Seata, Cupre i Volkswagena guraju malo jače naprijed u tom pogledu. Unutar grupe moramo malo balansirati. Uskoro ćete znati više jer ćemo javnost upoznati s našim planovima, a budite uvjereni da će se razlikovati od naših sestrinskih marki i da ćemo imati predivan koncept koji stvarno pristaje Škodi. - završio je Schäfer.

Britanski Autocar napravio je svoju viziju najmanje Škode koja bi na tržište trebala stići brzo nakon sestrinskih modela iz VW koncerna. Cupra Urban Rebel i VW ID.2 u prodaju kreću 2025. godine.

Budući da su cijene Škodinih modela u pravilu niže od Volkswagenovih, malena Škoda trebala bi koštati manje od 20.000 eura koliko je najavljena cijena baznog VW ID.2.

Usporedbe radi, cijena Dacije Spring na hrvatskom tržištu iznosi 145.000 kuna, odnosno oko 19.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 09:59