ZAMJENJIVE BATERIJE

Honda pokreće suradnju s Yamahom, KTM-om i Piaggiom u cilju razvoja zamjenjivih baterija

Dostupnost standardiziranih zamjenjivih baterija promicati će široku upotrebu lakih električnih vozila, poput električnih motocikala
Hondina zamjenjiva baterija

Honda je najavila suradnju s Yamahom, KTM-om i Piaggiom na razvoju standardiziranih zamjenjivih baterija za lagana električna vozila. Najavljujući suradnju tvrtke kažu da će dostupnost standardiziranih zamjenjivih baterija promicati široku upotrebu lakih električnih vozila, poput električnih motocikala.

Članovi konzorcija surađivat će na povećanju dometa baterija, smanjenju vremena punjenja i smanjenju troškova i električnih vozila i njihove popratne infrastrukture. Tvrtke će surađivati ​​na definiranju standardiziranih tehničkih specifikacija za sustave baterija koji se mogu koristiti u električnim motociklima, mopedima, triciklima i četverociklima.

Prema tvrtkama ti će ciljevi poboljšati povjerenje potrošača u električna vozila. Suradnja kreće u svibnju ove godine, a jedan od većih napora bit će suradnja s različitim regulatorima u Europi i svijetu s ciljem izrade međunarodnog tehničkog standarda za baterije.

Noriaki Abe iz Honde, rekao je: „Svjetski napori za elektrifikaciju radi smanjenja CO2 na globalnoj razini ubrzavaju se, posebno u Europi. Za široko prihvaćanje električnih motocikala potrebno je riješiti probleme poput dometa i vremena punjenja, a zamjenjive baterije su obećavajuće rješenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:14