SJAJNE VIJESTI

Hrvatska je opet dobila mjesto među elitom! Croatia Rally potvrđen i za 2022. godinu

Reli će opet biti s asfaltnom podlogom, bit će to treća postaja sezone u kalendaru, po prvi put nastupaju i hibridni reli bolidi
Croatia Rally
 BASTIEN ROUX Dppi Via Afp

Fantastične vijesti stigle su iz ureda WRC-a, odnosno Međunarodne automobilističke federacije (FIA) i WRC Promotera. Hrvatska je opet dobila mjesto u kalendaru utrka za Svjetsko prvenstvo za 2022. godinu i WRC Croatia Rally svoje će drugo izdanje doživjeti od 21. do 24. travnja.

Potvrda je to sjajno određenog debija u proljeće ove godine, kada je svjetska relijaška elita na velika vrata stigla u Hrvatsku, preciznije u Zagreb i širu okolicu. Daniel Šaškin i njegova ekipa dobili su sa svih strana brojne pohvale za organizaciju, a sada se to samo zapravo i potvrdilo ovom viješću.

Reli će opet biti s asfaltnom podlogom, bit će to treća postaja sezone u kalendaru od ukupno 13 utrka i opet će baza biti grad Zagreb. I, ne treba sumnjati, bit će opet i jednako uspješan.

Što se, pak, same WRC sezone tiče, najveća novost bit će nova pravila, odnosno hibridni automobili s djelomično električnom pogonskom jedinicom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 00:40