FOTO, VIDEO

Hyundai osvježio i električnu Konu: uz novu tehnologiju tu je i doseg od čak 484 kilometra!

Cijene redizajnirane Kone Electric još nisu poznate, a dolazak na tržište očekuje se iduće godine
Hyundai Kona Electric
 Hyundai

Hyundai je danas, nedugo nakon predstavljanja osvježene "klasične" Kone, predstavio i novu električnu izvedbu. Očekivano, vizualne promjene pritom su slične. Model koji je predstavljen 2018. godine te je dosad prodan u preko 120.000 primjeraka tako je dobio novo lice sa užim dnevnim LED svjetlima kao i nešto drugačijim odbojnikom i maskom.

image
Hyundai Kona Electric
Hyundai

Upravo je zbog oblika nova električna Kona u odnosu na prethodnu narasla za 40 mm. Promjene na stražnjem kraju pritom su nešto odmjerenije, pa će oni oštrijeg oka primijetiti novi svjetlosni potpis i redizajnirani odbojnik.

image
Hyundai Kona Electric
Hyundai

Novosti ima i u unutrašnjosti gdje je električna Kona dobila novi 10,25-inčni digitalni kokpit, dok središnjim dijelom dominira također 10,25-inčni zaslon kojim se putem dodira upravlja infotainment sustavom.

image
Hyundai Kona Electric
Hyundai

Što se tiče pogona i baterije, verzija sa baterijom od 64 kWh uparena je sa elekto motorom od 204 KS uz koji Kona sprinta do stotke za samo 7,9 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 167 km/h. Još bolje zvuči podatak da prema WLTP-u doseg s jednim punjenjem iznosi čak 484 km prema WLTP-u.

image
Hyundai Kona Electric
Hyundai

Na brzom punjaču (100 kW) baterija se od 10 do 80 posto može napuniti za 47 minuta. Postoji i osnova izvedva sa baterijom od 39,2 kWh te elektro motorom snage 136 KS koja do stotke stiže za 9,9 sekundi te vozi do krajnjih 155 km/h.

Kona Electric očekivano je opremljena i nizom Hyundai SmartSense sigurnosnih sustava. Cijene još nisu objavljene, a dolazak na tržište očekuje se dogodine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. ožujak 2024 14:15