NOVO-STARO IME

HYUNDAI TUCSON Baby Santa Fe stiže na jesen

Umjesto aktualnog modela ix35 koji krajem ljeta odlazi u mirovinu, Hyundai će na tržište lansirati potpuno novi model Tucson

Već po prvim tvorničkim fotografijama vidljiv je osjetan dizajnerski napredak u odnosu na prethodnika, a zahvaljujući vizualnom usklađivanju s ostatkom game, novi kompaktni crossover već je dobio nadimak ‘Baby Santa Fe’.

Uz nešto veće dimenzije (dužina +66mm, širina +30mm), povećan je i međuosovinski razmak za 30mm što se prema tvrdnjama korejskog proizvođača odrazilo i na veći komfor u kabini koja zahvaljujući upotrebi finijih materijala sada djeluje kvalitetnije.

Odmak od prethodnika vidi se i po novom upravljaču, izmjenjenoj središnjoj konzoli s novim multimedijskim ekranom osjetljivim na dodir te po bogatijoj opremi poput sjedala s opcijama hlađenje i grijanja, sustava prepoznavanja prometnih znakova, izlaska iz trake, upozorenja na mrtvi kut, automatskog kočenja…

Ponudu Euro6 motora krasi manja potrošnja i emisija CO2, a radi se o 1.6 GDI benzincu sa 135 KS te dizelašima zapremnine 1.7 i 2.0 litara sa 115, 136 i 184 KS. Novitet u ponudi je T-GDI turbobenzinac sa 176 KS koji dolazi u spoju sa 7-stupanjskim mjenjačem s duplom spojkom. Kupcima će na raspolaganju biti još 6-stupanjski ručni i automatski mjenjači.

Osim serijske verzije s prednjim, Tucson će biti dostupan i u 4X4 varijanti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 06:57