NEMA PREDAJE

I deset godina nakon gašenja marke, ovo je jedini salon na svijetu gdje još možete kupiti Saab

Jedan trgovac u Tajvanu nije bio spreman zatvoriti poglavlje i umjesto toga nastavio je voditi uspješan posao

Saabovo zastupništvo, Tajvan

 Scandanavia Asia Corporation

Guglajte Saab danas i jedan od prvih rezultata koji ćete dobiti je obrambena operacija proizvodnje zrakoplova, torpeda i drugih sredstava "sigurnosne" opreme. Postoji čak i poseban dio na njihovoj web stranici koja, osim dodavanja neke povijesti o marki, bilježi da je automobilski odjel podnio zahtjev za stečaj 2011. nakon što ga je General Motors napustio.

image

Saab automobili i zrakoplovi

Saab

No, dok je smrt Saaba većina prihvatila kao tužnu sudbinu nekoć inovativnog švedskog proizvođača automobila, jedan trgovac u Tajvanu nije bio spreman zatvoriti poglavlje i umjesto toga nastavio je voditi uspješan posao.

Tvrtka Scandinavia Asia Corporation (SAC) predstavljala je švedsku marku od 1980. godine i preuzela je na sebe da nastavi služiti svojim klijentima dugo nakon što su trgovci diljem svijeta poskidali Saabove natpise. SAC posjeduje i upravlja sa šest servisnih centara diljem Tajvana koji su isključivo posvećeni Saabu, s dodatnih je i 12 ovlaštenih radionica.

Još je impresivnije što je njihova najnovija lokacija otvorena tek prošle godine. Prodaja se također nastavlja, iako, budući da nema novih automobila, SAC je ograničen na trgovinu rabljenim modelima. “Dali smo sve od sebe da Saab preživi na cesti u Tajvanu,” kaže Salo Yang, predsjednik SAC-a.

image

Saabovo zastupništvo, Tajvan

Scandanavia Asia Corporation

“Nuđenje usluga za Saab naša je odgovornost jer je sve Saabove automobile u Tajvanu prodao SAC. Održavanje brenda živim naša je dužnost". SAC nastavlja poslovati s preostalim dijelovima koji su dostupni od GM-a i drugih dobavljača kao što su AC Delco i Orio, koji nastavljaju nuditi opcije za neovisne trgovce.

Nažalost, iako nije iznenađujuće, Saabova tajvanska prisutnost održava se na životu bez ikakve pomoći Saab grupe ili General Motorsa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 20:29