UBRZAVAJU TEMPO

I s novim direktorom VW je odlučan postati najveći svjetski proizvođač električnih automobila

Novi šef VW-a primijetio je da će proizvođač automobila morati pronaći pravi ritam u kojem će napraviti prijelaz na električna vozila

VW pogon

 Volkswagen AG

Oliver Blume, glavni izvršni direktor Porschea, a sada i novi izvršni direktor Volkswagena nakon što je Herbert Diess bio prisiljen odstupiti, najavio je da želi zadržati trenutni put proizvođača prema elektrifikaciji i, gdje je to moguće, ubrzati tempo.

Novi šef VW-a primijetio je da će proizvođač automobila morati pronaći pravi ritam u kojem će napraviti prijelaz na električna vozila kako bi sve bilo što održivije, a također ne bi trebalo izgubiti tvrtki previše novaca u tom procesu.

image

VW pogon

Volkswagen AG

Prema Reutersu, Blume je tijekom nedavnog sastanka za vodeće globalne menadžere VW-a u Lisabonu rekao: "Zaljubljenik sam u e-mobilnost i stojim na tom putu... Zadržat ćemo dosadašnji tempo i, gdje je to moguće, pojačati ga".

Izvješće iz lipnja sugerira da će Volkswagen prestići Teslu u prodaji električnih vozila u sljedećih 18 mjeseci. S očekivanom prodajom električnih vozila u 2022. od oko 800.000 jedinica, zatim 1,3 milijuna u 2023., VW će definitivno smanjiti jaz između VW-a i Tesle, koja zauzvrat predviđa godišnji rast od 50 posto za broj vozila isporučenih u 2022.

image

VW pogon

Volkswagen AG

Drugim riječima, Tesla ove godine očekuje prodaju od 1,5 milijuna EV-a, gotovo dvostruko više od VW-a, a ako zadrži sličnu stopu rasta u 2023., onda bi sljedeće godine lako trebao uspjeti prodati više od 2 milijuna vozila. Američki proizvođač automobila gradi tvornice diljem svijeta i ne planira uskoro stati, iako će prema Herbertu Diessu izgradnja toliko novih tvornica zapravo oslabiti Teslu.

Volkswagen još uvijek radi bolje od većine proizvođača kada je u pitanju prilagođavanje svog poslovnog modela kako bi brže od suparnika prihvatio prelazak na električna vozila, a dokaz tome nije samo broj prodanih vozila, već i činjenica da je proizvođač sposoban ostvariti profit prodajom velikih količina električnih vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2023 02:07