DOBRA ZARADA

I to je moguće: U ovom gradu je parkiranje za bicikle skuplje od parkiranja za automobile

Više od 60.000 Londončana čeka prostor za hangar za bicikle, a procjene su da se istodobno u Londonu ukrade oko 400 bicikala tjedno

Hangar za bicikle

 Web Screenshot

Veliki gradovi više nisu mjesta gdje je mudro posjedovati automobil, a pokazalo se da u nekom od najvećih poput Londona više nije jeftino posjedovati ni bicikl zbog mase koja vozi cestama. Barem što se tiče plaćanja mjesta za parkiranje.

U Londonu tako već sad postoje četvrti u kojima parking za bicikle košta više od automobila! Naime, sedamnaest općina naplaćuje više za mjesto u hangaru za bicikle na ulici nego za parkiranje automobila.

Općina Islington tako naplaćuje 107,25 funti (964,08 kuna) godišnje za prostor u sigurnom hangaru, uz dodatnih 27,75 funti (249,52 kuna) pologa.Isto tako, parkiranje standardnog automobila u istom kvartu će vas koštati 25 funti godišnje (224,79 kuna). To znači da bi četveročlanu obitelj koštalo 429 funti (3857 kuna) godišnje za parkiranje četiri bicikla, što je 399 funti (3587 kuna) više nego da imaju automobil.

image

Hangar za bicikle

BetterByBike

Četvrti Newham, Richmond, Barking i Dagenham dopuštaju svojim stanovnicima da besplatno parkiraju električne automobili i automobile s niskim emisijama, ali naplaćuju 72 funte (647 kuna) godišnje za mjesto za bicikl u hangaru. Hounslow također dopušta besplatno parkiranje automobila, ali naplaćuje 36 funti (323 kune) za prostor u hangaru za bicikle.

image

Hangar za bicikle

Wandsworth Council

Ekološki naprednije općine kao što su Camden, Hackney i Waltham Forest osiguravaju da parkiranje bicikla košta manje nego automobila. Camden naplaćuje 135,23 funte (1215 kuna) za automobil, ali samo 36 funti (323,62 kune) za bicikl. Hackney 62,50 funti (561,84 kune) u usporedbi s 42 funti (377,56 kuna) i Waltham Forest 40 funti (359,58 kuna) u usporedbi s 35 funti (314,63 kune).

image

Skladištenje bicikla u kući

Web Screenshot

Svaki hangar za bicikle zauzima manje prostora od automobila, ali može primiti šest bicikala. Više od 60.000 Londončana čeka prostor u hangaru za bicikle, a procjene su da se istodobno u glavnom gradu dogodi oko 400 krađa bicikala tjedno.

To stanovnike Londona prisiljava da spremaju svoje bicikle kod kuće; u ormarima, ili jednostavno vise sa zidova, što je istaknuto kampanjom na društvenim mrežama #ThisIsAwkward.

image

Skladištenje bicikla u kući

Web Screenshot

Oliver Lord, britanski čelnik kampanje Clean Cities Campaign, rekao je da je cijena pohrane bicikla u nekim općinama "smiješna". “Parking za bicikl nikada ne bi trebao koštati više od parkiranja automobila.

Prihod od parkiranja automobila, posebno vozila koja onečišćuju, trebao bi se koristiti za financiranje pristupačnog i sigurnog parkiranja bicikla".

"Biciklistički hangari iznimno su praktičan način da vijeća pomognu ljudima da budu manje ovisni o svojim automobilima, što je bitno za borbu protiv toksičnog zraka u Londonu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:11